https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

 • Kontakt

  Tel: 018 - 55 10 20
  Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

College of Central Florida

Studera i USA på College of Central Florida

Belägen mitt i solskensstaten Florida lockar College of Central Florida studenter från världen över. På skolan läser ungefär 6000 studenter varav ca 125 är internationella.

Skolan ligger i fridfulla Ocala, nära den större staden Orlando. Ocala är en mindre stad känd för sina hästgårdar, omgiven av orörd natur med grönska och frodiga skogar. Ocala anses vara en av de bästa småstäderna att bo i och erbjuder ett bra läge för utflykter till flera av Floridas milslånga stränder och spännande storstäder.

Skolan har personal som finns där för att hjälpa internationella studenter med bland annat akademisk rådgivning och orientering på skolan. De ger även tips och råd om sociala samt kulturella aktiviteter i och utanför staden. Skolan hämtar även upp dig vid flygplatsen vid ankomst.

Eftersom skolan är ett Community College kan de pressa ner sina priser och är betydligt billigare än ett amerikanskt universitet. Många studenter med målet att ta en Bachelor's degree väljer att läsa sina två första studieår på ett Community College och sedan göra en transfer till ett universitet.
College of Central Florida är partner med bland annat University of Florida, Webster University, Barry University och Florida State University där du kan fortsätta dina studier.

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN

Staden Ocala

Ocala är beläget centralt i solskensstaten Florida, och är utöver sina hästgårdar mest känd för de spektakulära Silver Springs, Ocala National Forest, härliga åretrunttemperaturer och diverse intressanta konstmuseer. Naturen runt staden inbjuder till aktiviteter som ridning, kajak, kanot och båtturer. Ocala är ett tryggt val av studentstad för dig som söker storslagen grönskande natur i ett härligt åretruntklimat, och dessutom ett geografiskt läge som gjort för upptäcktsfärder i Florida!

Boende och Fritid

Det finns möjlighet att bo på campusområdet i skolans studentresidens. Detta är ett mycket bra alternativ för dig som vill uppleva det amerikanska collegelivet på riktigt. På residensområdet finns en pool, vilket kan vara riktigt härligt då den årliga medeltemperaturen ligger på 21 grader.
För dig som är sportintresserad passar College of Central Florida utmärkt. Skolan har bland annat topprankade basketlag både för damer och herrar. Skolan har även en mycket bra baseballhistoria. För damer har skolan framstående lag i tennis och softball. Över det senaste decenniet har College of Central Floridas lag i basket, baseball och tennis rankats bland de topp 10 bästa i landet.

Kurser

På College of Central Florida kan du studera en tvåårig Associate's Degree. Efter dina två år på skolan får du direkt inträde till flera olika universitet där du kan läsa vidare och sedan erhålla en Bachelor's degree.

Ämnen

Du kan välja mellan över 70 olika ämnen på skolan. Här är några av de populäraste. För att få veta mer om ämnen eller se vilka fler ämnen som finns, besök EduPlanets hemsida!

 • Computer Information Technology 
 • Drafting and Design Technology
 • Business Administration
 • Health Information Technology
 • Nursing
 • Criminology
 • Environmental Studies

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här