Vill du få tips på fler passande utbildningar inom Teknik?

Fyll i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'. Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

CNC-tekniker

Den här utbildningen utbildar dig för mer kvalificerade uppgifter inom CNC Teknik och vänder sig till dig som har gymnasieexamen eller motsvarande kompetens med teknikinriktning. Du får fördjupade och specialiserade kunskaper om bland annat CNC-maskiner och dess uppbyggnad, moderna CAD/CAM-verktyg och ISO-programmering för CNC-styrda verktygsmaskiner.

Utbildningen är CSN-berättigad. Den leder till yrkesroller som CNC-tekniker, Kvalificerad CNC-operatör, CAM-beredare eller Mät- och produktionstekniker. Du får fördjupad förmåga att övervaka arbetet i daglig drift och leda det mot uppsatta mål. Utbildningen passar dig som vill vara med och bli en viktig del av morgondagens spännande, högteknologiska industri på en världsomspännande marknad fylld av möjligheter. Flertalet olika företag i norra Sverige samverkar med utbildningen och du kommer därför att knyta många spännande kontakter med framtida arbetsgivare redan under studietiden!

Saknar du nödvändiga särskilda förkunskaper kommer du erbjudas att gå en behörighetsgivande förutbildning (BFU), om det finns för få behöriga sökande.

Upplägg

Utbildningsperioden är 29 augusti 2019 till 7 januari 2021. Utbildningen kommer bedrivas till stor del på distans med inlämningsuppgifter, grupparbeten och distansundervisning i realtid online samt daglig kontakt med lärare och utbildningsledaren via en digital lärplattform. Studietiden innebär även nära samverkan med lokala mentorföretag i hela norra Sverige för intressanta studiebesök samt en del konkreta studieuppgifter.

Förutom den distansförlagda delen ingår ca sju obligatoriska flerdagsträffar med praktiska övningar och undervisning på Dragonskolans Teknikcenter i Umeå. Någon enstaka av dessa träffar kan även komma att ges på annan ort än Umeå i samverkan med företag i branschen som är aktiva i utbildningen, allt för att du som studerande ska få så mycket verklig kontakt med det framtida yrket och blivande yrkeskollegor som möjligt.

En stor och viktig del i utbildningen är kurserna Lärande i Arbete (LIA) 1 och 2, där utbildningen sker i skarpa projekt och verklig produktion med stöd av handledare ute på något av norra Sveriges alla spännande teknik- och industriföretag i framkant.

Samverkan med branschen

Utbildningen CNC Tekniker samverkar med flertalet av norra Sveriges mest framstående företag i branschen - det är här framtiden händer!

Läs vår studentblogg
Ställ en fråga