Vill du få tips på fler passande utbildningar inom Utlandsstudier / Study abroad?

Fyll i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'. Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

California State University - Monterey Bay, USA

California State University, Monterey Bay (CSUMB) är beläget nära stränderna i vackra Monterey Bay. Monterey ligger vid kusten mitt i Kalifornien, endast två timmar söder om San Francisco. Läget ger studenter möjlighet att uppleva vardagen i ett mindre samhälle, samtidigt som andra populära, större besöksmål finns i regionen.

Varför studera på CSUMB?

CSUMB erbjuder ett stort antal program i en välkomnande studiemiljö. Studenter kan delta i många olika universitetsklubbar och aktiviteter, och göra utflykter både i staden Monterey och till övriga Kalifornien.

CSUMB grundades 1994 på platsen för den tidigare amerikanska armébasen Fort Ord. Närmsta strand ligger endast 10 minuter bort och är en perfekt plats för att se solnedgången eller titta på valar som simmar förbi!

Klimatet i Monterey inbjuder till utomhusaktiviteter året runt, t ex golf, cykling, dykning, kajakpaddling och ridning. Området kring Monterey är också en av de största vinregionerna i Kalifornien, vilket ger möjligheter till både vingårdsbesök och vinprovningar.

På CSUMB möter internationella studenter en studiemiljö med till största delen amerikanska studenter.

Studiealternativ

CSUMB erbjuder för närvarande 23 olika kandidatprogram och 8 masterprogram. Populära ämnen är bl a marinbiologi, hälsa, kommunikation, ekonomi och psykologi. Internationella studenter kan också söka fristående kurser under 1-2 terminer på CSUMB.

Akademiskt rykte

CSUMB är ackrediterat av Western Association of Schools and Colleges (WASC).

CSUMB är en del av California State University (CSU)-systemet, som med sina 23 olika universitet är en av de största sammanslutningarna för högre utbildning i USA.

Vad kan du studera på CSUMB?

CSUMB erbjuder ett stort antal olika program för internationella studenter. Studenter ges personlig hjälp och support i mindre klasser/grupper.

Internationella studenter kan välja mellan 23 olika kandidatprogram och 8 masterprogram. De tre populäraste huduvämnena är psykologi, ekonomi och biologi. CSUMB erbjuder också ett stort utbud av fristående kurser för studenter som kommer under 1-2 terminer.

Mer information om utbildningarna hittar du här.

Studiemedel från CSN

Läs mer om studiemedel från CSN vid utlandsstudier här.

 

Läs vår studentblogg
Ställ en fråga