https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
Brunnsviks Folkhögskola
Brunnsviks Folkhögskola

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Borlänge

 • Längd

  1-2 år

 • Lärosäte

  Brunnsviks Folkhögskola

 • Sista ansökningsdatum

  Öppen för sen ansökan

 • Startdatum

  20 augusti

 • Utbildningstyp

  Folkhögskola

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

  Musikpedagog

 • Kategorier:

  Musik

 • KontaktTele: 0243-33 01 00
  E-post: info@brunnsvik.se


Brunnsviks Folkhögskola

Brunnsviks Folkhögskola

Brunnsviks Folkhögskola är en av Sveriges största och är verksam i flera län med Borlänge i Dalarna som huvudort. Huvudman är Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) och Landsorganisationen (LO) i samverkan... Läs mer

Musikpedagog


Ser du en framtid som musikpedagog? Vill du inspirera dagens skolungdomar och framtidens musiker? Vill du kanske utbilda vid sidan av din egen musikaliska karriär eller förbereda dig inför musikhögskolans intagningsprov? Då är Brunnsviks musikpedagogiska utbildning något för Dig!

På Brunnsviks musikpedagogiska utbildning har du möjlighet att utveckla dig själv som musiker samtidigt som du får gedigen erfarenhet av och kunskap inom musikpedagogik. Brunnsviks musikpedagogiska utbildning är högskoleförberedande för musikhögskolans pedagogiska program. Som deltagare förbereds du för att klara musikhögskolans intagningskrav inom ensembleledning, musikteori, gehör samt instrumentbredd och fördjupar dig även på ditt huvudinstrument genom enskilda lektioner och ensemblespel. All undervisning går i Brunnsvik Creative Music’s anda. Studioinspelningar, stagecoachning, liveframträdanden, musikermöten och föreläsare av högsta kvalitet hör till vardagen för dig som deltagare på musikpedagogutbildningen.

I utbildningen ingår även praktikprojekt inom olika undervisningsformer med elever i alla åldrar knuten till undervisningen i pedagogik och ensembleledning. Allt för att ge dig insikt i och erfarenhet av musikpedagogyrket. Brunnsviks Musikpedagogutbildning lämpar sig även för dig som vill utveckla dina musikpedagogiska kunskaper utan att söka vidare till musikhögskolan. Efter avslutad utbildning har du de rätta redskapen för att kunna undervisa vid sidan av sitt eget musicerande.

Förutsättningar för antagning

Grundläggande gymnasiebehörighet
Du behöver vid antagning ha goda förkunskaper på ditt huvudinstrument samt förmåga till samspel och förutsättningar för att under utbildningens gång utveckla kunskaper inom musikpedagogik. Vid antagningsprovet bedöms dina musikaliska färdigheter, din förmåga till samspel, gruppledning och din motivation via ett spelprov där du har möjlighet att visa såväl huvud som biinstrument, ett gruppledningsprov och en intervju.