Vill du få tips på fler passande utbildningar inom Biologi?

Fyll i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'. Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

Biologiprogrammet

Biologi är läran om livet, från cellens minsta beståndsdelar till storskaliga processer på ekosystemnivå.

Vi söker dig som vill ta dig an framtidens utmaningar och möjligheter. Biologer behövs för att bevara naturens mångfald och för att lösa de komplexa problem som samhället står inför. Vi erbjuder en bred utbildning inom biologi med engagerade lärare, välutrustade laboratorier, stark forskningsanknytning – allt samlat i ett campus endast ett stenkast från Östersjön. Inom ramen för utbildningen kommer du att få träning och färdigheter i allt från cellbiologi och kemi, till evolutionära processer och naturvård.

Efter kandidatexamen är du redo för yrkeslivet som biolog, men du kan också komplettera med en magister inom djurskydd eller utbildning till lärare för grund- och gymnasieskola. För dig som är intresserad av en framtida forskningskarriär erbjuder vi undervisning på avancerad nivå i våra mastersprogram, som ges i nära samarbete med världsledande forskargrupper inom akvatisk ekologi och mikrobiologi. Vid Linnéuniversitet får du det bästa av två världar: det unga lärosätets närhet mellan studenter och lärare och det stora universitetets starka forskarmiljöer. Välkommen till oss i Kalmar!

Karriär

Ett program med många möjligheter och med en god framtida arbetsmarknad. Du kan till exempel arbeta vid länsstyrelser och kommuner med naturvård, mark- och vattenanvändning eller med planläggning och uppföljning. Det finns också behov av biologer inom konsultmarknaden, skogsindustrin och vid större företag samt i guide- och besöksnäringen. Inriktar du dina studier mot biomedicin finns arbetsmöjligheter på analys- och forskningslaboratorier inom biomedicinsk industri eller i offentlig verksamhet som sjukvården. Utbildningen förbereder för vidare studier inom biologi på avancerad nivå och inom angränsande ämnen som ämneslärare eller djurskydd.

"Programmet har en bra blandning av kurser. Det finns alltid tid för oss studenter att ställa frågor till lärarna som ofta får igång diskussioner, vilket är bra."
Dennis Amnebrink, student
Läs vår studentblogg
  • Ett fel inträffade vid hämtningen av blogginlägg. Klicka dig vidare till Piraja här
  • Ställ en fråga