https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
Kilroy
Kilroy

Fakta

Kontakt

 • Kontakt

  Tel: 0771 - 545 769Kilroy

Kilroy

Funderar du på att studera utomlands? KILROYs studierådgivare har stor erfarenhet av att vägleda studenter till högre studier utomlands och kommer att följa dig hela vägen från dina första frågor till... Läs mer

BIMM Institute, England

Läget är viktigt för många musiker. British & Irish Modern Music Institute (BIMM) ligger mitt i Londons musikscens centrum. Studier vid BIMM ger dig ett enormt utbud av möjligheter, tack vare den livfulla musikscenen och kontakterna i musikindustrin. Mer än halva Englands musikindustri finns i London!

BIMM hjälper sina studenter att nå sina mål inom musiken, oavsett om det är i klassrummet, i en studio, på scenen eller på festival. Det handlar om att lära känna och interagera med musikindustrin och aktiviteter som sker inom den.

Varför studera vid BIMM Institute?

 • BIMM London är ett studiecenter för ca 1650 studenter från över 50 olika länder.
 • Nätverka: I musikbranschen samarbetar du hela tiden med andra - vänner, bandmedlemmar, kollegor och även främlingar. I branschen handlar det mycket om att nätverka och skapa kontakter.
 • The BIMM album innehåller BIMM-studeternas 10-15 bästa låtar och albumet distribueras brett. Det är en fantastisk chans för skolans studenter att göra en masterinspelning med topproducenter och få erfarenhet av hela processen med BIMM:s utvecklingsteam.
 • Karriärtips och vägledning: Vid BIMM kommer du få en bra grund och inkörsport till musikindustrin genom bl.a. praktik. Skolan bjuder också in föreläsare som t ex Robert Trujilo (Metalica), Nick Mason (Pink Floyd) och Ed O’Brien (Radiohead).
 • BIMMs ’Careers and Industry Hub’ bjuder regelbundet in flera spännande gästartister från musikindustrin. Det kan handla om allt från föredrag av en global mediejätte och nätverkskvällar till samtal med någon spännande artist. För BIMM handlar allt om att studenterna ska få så bra insyn i musikbranschen som möjligt.
 • Att få uppträda live: Likväl som att uppträda live i skolans lokaler får studenter vid BIMM även regelbundet uppträda live på konserter och scener runt om i London.
 • På Song Circles får blivande singer-songwriters chansen att dela med sig av sin musik i en intim miljö med en musik-älskande publik, andra studenter och musiker, samt ibland gäster från musikbranschen.
 • Exclusive Festival Partnerships: Under 2015 hjälpte över 1100 BIMM-studenter till med arrangemang och drift samt uppträdanden på musikfestivaler i UK och Europa.
 • 77% av avgångsstudenterna hittar jobb inom 6 månader efter sina studier vid BIMM.
 • Före detta studenter vid BIMM är bl.a. James Bay, The Kooks, Izzy Bizu, Ed Drewitt (Songwriter -One Direction, Olly Murs, Little Mix), Jordan Whitmore (A&R Atlantic Records) och Natasha Bent (Coda Music Agency - Take That, Disclosure, The Prodigy, Jess Glynne, Bastille, Ellie Goulding and Imagine Dragons).

Det finns fler än 800 internationella studenter vid BIMM Institute från över 50 olika länder, vilket skapar en öppen och livfull miljö. Om du väljer att studera vid BIMM kommer du att vara en del av en musikinstitution med det bästa nätverket i Europa.

Vad kan du studera vid BIMM Institute?

Oavsett om du söker en treårig kandidatexamen, ett ettårigt diplom eller bara en sommarkurs under några veckor, är chansen stor att du hittar dina studier inom musik på BIMM.

Mer information om utbildningarna hittar du här.

Studiemedel från CSN

Läs mer om studiemedel från CSN vid utlandsstudier här.