https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1557230700/us/rliobjm5j1ilt0wgugix.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto/v1550224884/us/ix4tdd79wlfr8erht4az.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1556090241/us/ynohwdvkl6cayhcncjz0.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1547554351/us/fe30flqzhes8kajof0z5.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1547214747/us/zeudeh0tgxpexsqocwnt.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1567082227/Banner-YH-Utbildningssidan-se_lemowt.png
Berghs School of Communication

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 08-587 550 00
    info@berghs.seBerghs School of Communication

Berghs School of Communication

På Berghs älskar vi all form av kommunikation och vi drivs av att se människor utvecklas! Vårt mål är att fortsätta utbilda framtidens bästa kommunikatörer, det har vi gjort sedan 1941.Läs mer

Berghs Bachelor

 

Om programmet

Berghs Bachelor är ett program för dig som vill ha en längre internationell utbildning inom kommunikation, design, reklam eller marknadsföring och ta en Bachelor Degree (motsvarande svensk fil. kand. examen). Den första terminen av programmet läser du på Berghs i Stockholm för att därefter fortsätta dina studier i Australien eller USA, på någon av våra partnerskolor. Undervisningen sker på engelska, även under terminen på Berghs. Om du väljer att läsa vidare i San Francisco är den totala utbildningstiden ca tre och ett halvt år. Väljer du att åka till Perth blir den totala utbildningstiden tre år och i Sydney finns möjligheten att bli klar på två år.

Att läsa på Berghs

Terminen på Berghs ger dig en grundläggande bas inför dina fortsatta internationella studier. Du får träning i praktiska verktyg och ett brett perspektiv på både den strategiska och kreativa processen. Terminen består av fem delkurser, samtliga på engelska och med Berghs pedagogik action based learning som en röd tråd genom terminen. Under terminen på Berghs får du också kontakt med din blivande skola och information om de praktiska förberedelser som krävs inför dina studier utomlands som t ex visum, studiemedel, boende.

Tre möjliga resmål

Academy of Art University, San Francisco CA

Academy of Art University (AAU) i San Francisco är med sitt fokus på visuell kommunikation USA:s ledande universitet inom området. För dig som siktar på en karriär inom kommunikationsbranschen som tex Designer, Art Director eller Creative Director, ger AAU dig goda möjligheter att nå ditt drömyrke. Skolan ligger mitt i det vackra San Francisco med närhet till kommunikationsbranschen i The Bay Area.

Billy Blue College of Design, Sydney, Australia

Billy Blue College of Design grundades av Designstudion Billy Blue Creative i Sydney, hjärtat av kommunikationsbranschen i Australien. Skolan har precis flyttat till coola nyrenoverade industrilokaler i Ultimo, i centrala Sydney. Billy Blue är en skola för dig som vill jobba med grafisk design och med ett specialintresse för kommunikation, interaktionsdesign, 3D animering eller Motion Design. Skolan ingår i det internationella nätverket Think Design, som har skolor även i Brisbane och Melbourne.

Edith Cowan University, Perth, Western Australia

Edith Cowan University (ECU) som ligger i Perth på den australiensiska västkusten, erbjuder många olika möjligheter för dig som söker en bred utbildning inom kommunikation. Du läser till en Bachelor of Media and Communication, eller en Bachelor of Design, och har dessutom möjlighet att lägga till en Double Major i Marketing. ECU:s School of Arts and Humanities, med sina fräscha lokaler och moderna teknik, ger dig genom sitt breda utbud en unik möjlighet att sätta ihop just den utbildning som du själv vill ha.