https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403024/us/swdv6tlqh8dxytl4ckss.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403262/us/oiinbopmwvakb3xdwfz6.gif
Slottegymnasiet
Slottegymnasiet

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Ljusdal

 • Längd

  3 år

 • Lärosäte

  Slottegymnasiet

 • Sista ansökningsdatum

  15 februari

 • Startdatum

  HT

 • Utbildningstyp

  Andra utbildningar

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Grundläggande behörighet

 • Examen

  Gymnasieexamen

 • Kategorier:

  Barn- och fritidsprogrammet (BF)

 • Kontakt

  Barn- och Fritidsprogrammet
  Inger Markusson

  Tel: 0651- 18432
  Mail: inger.markusson@ljusdal.Slottegymnasiet

Slottegymnasiet

Slottegymnasiet är en liten gymnasieskola med stora möjligheter.Läs mer

Barn & Fritidsprogrammet 


Barn- och fritidsprogrammet är ett program för dig som vill jobba med barn, ungdomar och vuxna. Du får kunskap om människor i olika åldrar och med olika förutsättningar.

Du får en yrkesexamen och kan direkt börja jobba som barnskötare/elevassistent eller som aktivitetsledarare i olika verksamhetsområden inom fritids-och turism branschen. Hos oss får Du bl.a. möta och få egen förståelse för människor med olika behov och som befinner sig i olika livssituationer. Du får prova på vandring och andra friluftsaktiviteter liksom gruppstärkande övningar.

Efter tre år har du möjlighet att studera på yrkeshögskola och Du har också möjlighet att få högskolekompetens om du kompletterar med:
- Svenska 3
- Engelska 6

Det du läser teoretiskt på skolan får du omsätta under 18 veckors s.k. arbetsplatsförlagt lärande (APL). Du är då på förskola, skola, fritidsgård, badhus, skidbacke, träningslokal eller i turistnäringen.

Inför år två väljer du inriktning och yrkesutgång utifrån ditt eget intresse.

Inriktning Fritid och hälsa

Inriktning Fritid och hälsa ger dig grundläggande kunskaper om människors fritid och om olika fritids- och friskvårdsverksamheter, förståelse för människor som är i behov av särskilt stöd samt om människors hälsa och hälsofrämjande arbete.

Under utbildningen lär du dig om friskvård, hälsa och personlig utveckling (må-bra-kunskap). Du utvecklar din förmåga som ledare och i ledarskap inom olika idrottsaktiviteter. Här läser du också kurser inom hälsa och äventyrspedagogik. Kursen utomhuspedagogik finns som valbar kurs.

Inriktning passar dig som har som mål att arbeta som skidlärare, personlig tränare, polis, idrottsledare eller liknande.

Inriktning Pedagogiskt arbete

Inriktning Pedagogiskt arbete ger dig grundläggande kunskaper om att arbeta i förskola, skola och fritidshem samt förståelse för människor som är i behov av särskilt stöd.

Du utvecklar din förmåga som ledare både inne och ute. Du läser två kurser specialpedagogik och kursen skapande verksamhet där vi bland annat jobbar med färg, musik och teater för barn. Kursen utomhuspedagogik finns som valbar kurs

Inriktning passar dig som har som mål att arbeta som barnskötare, personlig assistent, förskolärare, lärare eller liknande.

"Tack alla lärare på BF, ni har gjort ett fantastiskt bra arbete. Jag kommer att komma ihåg tiden på BF enbart med värme och glädje - en underbar tid."
Tidigare elev