Bageri & konditori – lärling
Bageri- och konditoribranschen är på frammarsch och efterfrågan på kreativ och kunnig personal växer.
Detta är utbildningen för dig som vill lära dig yrket genom praktiskt arbete. Större delen av utbildningen bedrivs på ett bageri eller konditori där du får lära dig att hantera maskiner, råvaror och olika tekniker.
Du arbetar kreativt med händerna för att skapa goda bakverk med trendiga utseenden. Efter avslutad utbildning har du goda kunskaper inom både bageri och konditori och kan arbeta på ett bageri, konditori, café, restaurang eller i en matbutik som har ett eget bageri.
Hur går utbildningen till?
Upplägget på lärlingsutbildningen är under stora delar av utbildningen fyra dagar på lärlingsplatsen och en dag i skolan. Vissa kurser genomför vi även under sammanhållna veckor i skolan. Utbildningen inleds med en två veckor lång orienteringskurs (50 poäng) som följs av en lärlingsutbildning som omfattar cirka 1100 poäng och ca 46 – 60 veckor. (Olika för olika orter).
En lärare från Astar kommer att följa dig under hela den praktikförlagda delen av utbildningen. Läraren kommer också att i samverkan med din handledare på lärlingsplatsen se till att du får ta del av alla delar inom utbildningen – både de teoretiska och de praktiska momenten.