https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
Högskolan i Gävle
Högskolan i Gävle

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Gävle

 • Längd

  180 hp

 • Lärosäte

  Högskolan i Gävle

 • Sista ansökningsdatum

  Se utbildarens hemsida

 • Startdatum

  HT21

 • Utbildningstyp

  Universitet & Högskola

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

  Automationsingenjör

 • Kategorier:

  Ingenjör

 • Kontakt

  Utbildningsledare
  Niclas Björsell
  Mail: nbl@hig.se



Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle har cirka 16 000 studenter och erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och påbyggnadsutbildningar. 700 kurser finns inom humaniora, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Läs mer

Automationsingenjör (Co-op) 


Automation = framtid! Vi digitaliserar och låter allt mer av våra liv och miljöer styras av automatiska processer. Ta chansen att plugga en utbildning som gör dig till en av dem som
kommer att utveckla framtida processer och system för smartare lösningar.

Som automationsingenjör är du en del av framtiden. Behovet av din kompetens är stort. Du arbetar både med människor och den senaste tekniken för att ta fram nya effektiva lösningar. Inom industrin pågår ett generationsskifte mot Industri 4.0 där det mesta digitaliseras. För oss vanliga människor finns allt fler smarta lösningar som förenklar vår vardag som till exempel robotstyrda dammsugare och gräsklippare. Självkörande bilar är redan verklighet och rullar inom en snar framtid på en gata nära dig.

Var med och styr framtiden

En bra automationsprocess måste samspela och vara i balans med både människa och teknik. Som automationsingenjör får du lära dig att identifiera och kartlägga olika tekniska system, ta fram styr-, kontroll- och övervakningssystem.

"Du får kombinera teori med praktik och i och med det får du även erfarenhet."
Rony, student

Med basen i elektroniken får du bland annat lära dig elkonstruktion, att programmera PLC, hantera inbyggda system och robotteknik samt använda CAD för konstruera styrsystem som behövs när automatiseringen ska installeras.

Specialkompetens efterfrågas

Många företag behöver förbättra sin verksamhet genom att utveckla sina processer. Den ökade digitaliseringen kan innebära att ett företag kan fortsätta sin produktion av en produkt här hemma i Sverige istället för att det sker utomlands. Det medför även stora vinster för miljön.

I och med det behövs automationsingenjörer som kan konstruktion, programmering, optimering, installering och driftsättning. Arbetsmarknaden finns främst i tillverkningsindustrin men även i andra miljöer.

Välj Co-op och kom närmare verkligheten

För att bli extra attraktiv på arbetsmarknaden kan du läsa utbildningen som en Co-op-utbildning. Du får då arbetslivserfarenhet genom att kombinera studier med arbete under betalda arbetsperioder på ett företag. Närmare verkligheten än så kommer du inte på en högskola!