https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743840/us/euelsqftzxz6mksr5tje.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743954/us/g2tmr3ikniu9frxh5ahq.png
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 018 - 55 10 20
    Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Australian College of Physical Education

Idrottsutbildningar i Australien

Australian College of Physical Education (ACPE) grundades 1917 och är idag en av Australiens äldsta skolor för högre studier. Just på grund av sin långa erfarenhet inom branschen kan ACPE idag skylta med att de erbjuder kvalitativa och hållbara utbildningar inom respektive idrottsgren. Skolans campus använder sig av samma byggnader som användes under OS i Sydney år 2000, vilket verkligen höjer nivån på utbildningarna ytterligare.

Idrottsutbildningar i världsklass

Ända sedan starten har ACPE utbildat studenter till lärare inom fysisk träning, men har på senare år vidgat sina vyer och erbjuder nu utbildningar inom fler områden. Skolan har policyn att learning by doing är en bra väg att gå och med en lärarstab i världsklass med både proffesionella atleter och högt utbildade akademiker läggs grunden för att studenterna ska få en givande och produktiv tid på ACPE.

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN.

Kurser

Health and Movement

Denna utbildning passar dig som är intresserad av en karriär inom sport, hälsa och fysisk aktivitet. Med en bachelor i Health and Movement får du en bred utbildning där du med stor flexibilitet kan välja inriktning inom industrin. Health and Movement passar dig som är lite osäker på vad du vill bli efter din utbildning, då utbildningen är bred finns valmöjligheten att gå in mer på undervisning eller ett mer administrativt yrke. De tre huvudämnena som kommer att läsas under utbildningen är movement, science och health. Utbildningen är tre år och leder till en Bachelor.

Dance Education

Om din passion är dans och du brinner för att skapa dig en karriär inom dansen kombinerat med undervisning, är Dance Education skräddarsydd för dig! Utbildningen innehåller ämnen så som dance classes, performance, anatomy, health och practical experience requirement. Med denna utbildningen kommer du bli en bättre dansare såväl som en bättre lärare. Du talang och passion för dans kommer att uppmanas såväl som utmanas, för att du ska bli en bättre dansare. Dance Education är fyra år lång och leder till en Bachelor.

Applied Dance

Bachelor of Applied Dance är en treårig utbildning som är såväl praktisk som teoretisk. Undervisningen varvas mellan lektioner, föreläsningar, danslektioner, workshops, uppvisningar, seminarier och individuell undervisning. Tidigare studenter har idag arbeten som t.ex. dansinstruktörer, koreografer, roll i dansuppsättningar, samt ledare/administratör inom dans.

Sports Coaching and Administration

Är coaching din dröm? Älskar du sport och vill skapa dig en karriär inom ämnet? Då är Sports Coaching and Administration programmet för dig! Du får under programmets gång bland annat lära dig modern coachningsteknik tillsammans med att hantera de politiska, lagstiftade och administrativa påverkningarna på yrket. Då programmet är såväl praktisk som teoretisk utformat ger det dig en stabil och bra utbildning mot en framtida coaching-karriär. Sports Coaching and Administration går att läsa på två år för att uppnå en associate´s Degree eller på tre år för en Bachelor.

Applied Fitness

Om du är intresserad av att vara en del av fitnessindustrin och t.ex. bli personlig tränare, är passar Applied Fitness dig. Med huvudämnen så som bl.a. fitness management, health promotion, human anatomy, kinesiology, nutrition, physiology m.fl. får du alla redskap som behövs för att skapa dig en karriär inom branschen efter studierna. Applied Fitness kan du läsa på två eller tre år och nå en Associate´s eller Bachelor´s Degree.

Sports Business

Med sin gedigna erfarenhet och ledande kunskap på marknaden erbjuder JMC en spännande och givande utbildning inom Sports Business. Idag är det mer populärt än någonsin att arbeta inom sportindustrin och arbeten växer fram i olika former, du kan t.ex. arbeta på sportklubbar, sport- och reaktionsföreningar, fitness-anläggning, privata sportföretag, samt atletföretag m.m. Utbildningen har fyra huvudämnen sport management and leadership, sports marketing and communications, sports and its social context, samt finance, accounting and economics. Sports Business kan du läsa på två år och uppnå en Associate´s Degree, eller på tre år och gå ut med en Bachelors Degree.

Study Abroad

Du som redan går ett program med liknande ämnen på ett universitet i Sverige har möjligheten att studera en eller två terminer på ACPE.

Fritid

Sydney är Australiens inofficiella huvudstad, med cirka 4 miljoner invånare. Staden är känd för sitt stora utbud av shopping, restauranger och caféer. Staden ligger på Australiens östkust och är en hamnstad så det är aldrig långt till någon av deras kända stränder, som till exempel Bondi Beach och Manly beach.

Klimatet i den här delen av världen ger varma somrar och milda vintrar, stadens varmaste månad är januari där temperaturen ofta ligger runt 26 grader. Staden är lätt att ta sig runt i tack vare Sydneys välutvecklade kollektivtrafiknätverk.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här