https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618408304/us/au7zldosfceiktvf6mmq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618390309/us/bw7zejxq04r5bnttn51k.gif
Södra Stockholms Folkhögskola

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 08-465 06 650
    Mail: info@sodrastockholm.seSödra Stockholms Folkhögskola

Södra Stockholms Folkhögskola

Södra Stockholms Folkhögskola – omtanke, engagemang & skapande. Vi finns i Slagsta, Botkyrka och är en av tre folkhögskolor som inom Stiftelsen Stockholms folkhögskola med Folkuniversitetet Öst som hu... Läs mer

Ateljé Digital

Vill du lära dig göra en kortfilm i din iPad? Drömmer du om att spela in en pod med ljudeffekter eller att göra en egen reklamaffisch? Har du tänkt att det vore roligt att kombinera teckningar med digitala collage?

Kursen vänder sig främst till dig som längtar efter digital inspiration och digitalt skapande på ett lekfullt sätt, både yrkesmässigt och privat. Du får möjlighet att experimentera med ditt digitala skapande och reflektera över dina arbeten samtidigt som du utvecklar din egen kreativitet.

Om kursen

På kursen utforskar vi med lust och nyfikenhet t ex fotografi, teckning, rörlig bild, berättande och ljud. Vi använder främst iPad som arbetsverktyg med fokus på olika kreativa appar som vi experimenterar med. Det digitala arbetet varvas med att använda andra verktyg som penslar, färg, papper och pennor och kombinerar de olika uttrycksformerna.

Kursen inspireras av Levande Verkstads metoder för att utforska olika material och tekniker.

Läs mer om Levande Verkstads pedagogik här.

Kursens upplägg

Under kursen träffas vid tre olika tillfällen på skolan. Vid varje tillfälle ses vi två dagar i rad (fredagar och lördagar). Däremellan arbetar vi med kreativa uppdrag på distans i ett digitalt klassrum, där vi delar med oss av tankar, tips, erfarenheter och de arbeten vi har skapat.

Teknisk information

Kursen vänder sig såväl till entusiastiska nybörjare som till de som är erfarna med digital teknik.

Vi arbetar i Apple-miljöer på skolan (iPad och Mac-datorer). Vi har tillgång till utlåning av iPads under träffarna på skolan, men det är fördelaktigt om du har en egen iPad som du också kan ta med. Det går bra att arbeta i Android-miljö under distansarbetet med snarlika appar som vi använder på skolan.
I distansarbetet med datorer använder vi oss av internetbaserade program som alla deltagare kan ha tillgång till.

Vem kan söka

Alla är välkomna att söka kursen. Kursen passar alla som vill utveckla sitt eget digitala skapande men passar även utmärkt för pedagoger som vill få inspiration att använda sig av kreativa digitala metoder i sin undervisning.