Vill du få tips på fler passande utbildningar inom Medicin & Farmaci?

Fyll i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'. Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

Apotekstekniker

Det privata alternativet

  • Vill du hjälpa människor?
  • Är du serviceinriktad med god empatisk förmåga?

Vill du ha ett utåtriktat och varierande arbete där försäljning och upplysning står i mittpunkten? En apotekstekniker arbetar inom apotek och hälsokosthandeln. En viktig uppgift som apotekstekniker är att ge kunden tips och råd om allt ifrån fotvård, hygien, egenvård av enklare krämpor. Det är därför mycket viktigt att personalen som kommer i kontakt med kunderna kan ge relevanta råd och har kunskap att avgöra när kunder ska hänvisas till vården och inte behandla sig själv.

Att arbeta som apotekstekniker

Apoteksteknikerna arbetar huvudsakligen med egenvårdsrådgivning i butik eller telefon, läkemedel för djur, folkhälsofrågor, försäljning och varuhantering samt har viss kännedom om recepthanteringen samt packa upp nya leveranser av läkemedel och andra produkter.

Utbildningens mål

Målet är att du efter avslutad utbildning har tillägnat dig kunskaper och verktyg så att du med säkerhet kan hantera arbetet som apotekstekniker.

Utbildningen vänder sig till både privatpersoner och organisationer.

Utbildningslängd

Innehållet i utbildningen motsvarar en 2 årig yrkesutbildning men det är du som påverkar studietiden. Om du läser på heltid (utan lov) i ett snabbare tempo eller om du läser på deltid (t.ex. på grund av arbete) i ett långsammare tempo.

Läs vår studentblogg
  • Ett fel inträffade vid hämtningen av blogginlägg. Klicka dig vidare till Piraja här
  • Ställ en fråga