https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743840/us/euelsqftzxz6mksr5tje.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743954/us/g2tmr3ikniu9frxh5ahq.png
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 018 - 55 10 20
    Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

APM College of Business and Communication

Studera på APM College of Business and Communication

Vill du plugga ekonomi och kommunikation i Australien? Då är APM College of Business and Communication något för dig! APM är framstående inom sina ämnesområden och erbjuder dig som student mängder av praktisk erfarenhet för att förbereda dig för det kommande arbetslivet. EduPlanet hjälper dig iväg!

Skolan erbjuder många olika utbildningsalternativ såväl på Bachelor-nivå som Diploma-nivå och erbjuder även praktik som en del av utbildningen. Klasserna är små och undervisningen bedrivs av engagerade och branscherfarna lärare.

APM College of Business och Communication har mycket goda kontakter med näringslivet och studenter som läst på skolan jobbar idag på globala företag som Warner Bros, Estee Lauder, The Music Network, Hilton, World masters, Smart med flera. Eftersom det ingår praktik i utbildningen får studenterna chans att knyta värdefulla kontaktakter tidigt och skolan hjälper studenterna med att söka jobb, skriva CV och tillhandahåller ett nätverk av intressanta organisationer för studenterna att praktisera på.

APM College of Business and Communication har centrala campus i Sydney och Brisbane. Bägge städer erbjuder ett stort utbud av kultur, shopping, uteliv och fantastiska stränder. Campus i Sydney ligger i ett livligt och sofistikerat affärsdistrikt, bara några minuter från centrala Sydney vid den kända Harbour Bridge. Reklambyråer började flytta till Sydney redan på 1960-talet och idag verkar några av de mest ledande byråerna som Leo Burnett, DDi och Sudler and Hennessey i Sydney. Detta innebär att du som APM-student har chansen att vara i händelsernas centrum och ger goda möjligheter till anställning efter avslutad utbildning hos APM.

Campus i Brisbane ligger i Fortitude Valley endast minuter från stadskärnan med utsikt över Brisbane River. Campuset erbjuder en toppmodern, kreativ och stimulerande läromiljö och den senaste tekniska utrustningen. Brisbane är likt Sydney en ekonomisk hub som inhyser mängder av spännande företag av alla storlekar, och således otaliga möjligheter att komma i kontakt med framtida arbetsgivare eller businesspartners.

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN.

Kurser

Bachelorutbildningar

Hos APM kan du läsa ett flertal Bachelorutbildningar inom en mängd ämnen. Fokus på dessa utbildnigar ligger på kunskap och teori men kombineras även med praktik på företag för de studenter som så önskar. En fördel med att läsa sin Bachelor på APM är att det går att läsa en Bachelors Degree på två år istället för tre år, eftersom skolan satsar på att verkligen bara ha med användbara kurser i sitt utbud och varje år är indelat i tre trimesters.
Du kan även välja att läsa en Study Abroad-termin på skolan och då välja att läsa till exempel en eller två trimesters.

Här är några av de Bachelorutbildningar som erbjuds på APM College of Business and

  • Communication.
  • Bachelor of Business
  • Bachelor of Business - Marketing
  • Bachelor of Business - Event Management
  • Bachelor of Business - Public Relations

Diplomutbildning

APM College of Business and Communication har även kurser som är mer praktiskt orienterade och sträcker sig över en kortare tidsperiod, vilka går att jämföra med de KY-utbildningar vi har i Sverige. Kursperioden är vanligtvis 20 veckor för ett diploma och 40 veckor för ett Advanced diploma.

Dessa utbildningar är mer "hands-on" och förbereder studenterna för att kommande yrkesliv genom teoretisk kunskap varvat med praktiska övningar och praktik på företag. Väljer du att läsa en diplomutbildning hos APM kan du kombinera denna med att praktisera på företag två dagar i veckan, detta för att verkligen få insikt i branschen och knyta värdefulla kontakter.

Diplomutbildning som finns på APM College of Business and Communication:
Diploma of Marketing 38 veckor

Workshops

Skolan anordnar även ett antal workshops för sina studenter inom olika områden. Exempel på workshops är media training, PR fundamentals, PR Communication theory and research, Experential and promotional marketing, event project management och PR strategy management. Under dessa workshops får studenterna möjlighet att praktiskt öva på olika case och få feedback från lärare. Ett mycket uppskattat inslag i undervisningen!

Staden

Byggd kring en av världens vackraste hamnar, med ett sprudlande nattliv och ett klimat som inte lämnar många besvikna, är Sydney med sina 4 miljoner invånare den perfekta staden att studera i.

I både Sydney och Brisbane finns ett stort utbud av kultur, shopping, uteliv och fantastiska stränder. Även skolan anordnar aktiviteter för studenterna med bland annat partys, grillfester och fritidsaktiviteter.

Här kan du gå omkring i romantiska Darling Harbour längs fullsatta restauranger där salsa ljuder ur högtalarna och se hur solnedgången gömmer sig bakom horisonten.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här