Vill du få tips på fler passande utbildningar inom Bygg, anläggning & fastighet?

Fyll i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'. Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

Anläggningsprojektör med BIM-kompetens

Vill du vara med och digitalisera bygg och anläggningsbranschen och arbeta med ny och innovativ teknik som tex BIM (Building Information Modelling)? Då finns en stor arbetsmarknad som väntar på dig!

Behovet på arbetsmarknaden av Anläggningsprojektörer med BIM kompetens är stort och alla prognoser pekar på goda anställningsmöjligheter. Exempelvis kommer Göteborg att vara dubbelt så stort om 20 år och flera städer i landet växer i samma takt.

BIM står för Building Information Modelling. Det används för att skapa och använda digitala modeller i bygg- eller anläggningsprojekt. BIM ersätter i allt större grad traditionella ritningar och handlingar. Det råder stor efterfrågan på projektörer med kunskaper i CAD/BIM. Det finns ett stort behov av denna nya kompetens som innebär att kunna tolka, samordna och använda informationen i de digitala modellerna. Den nya tekniken i BIM har förändrat byggindustrin de senaste åren och fortsätter att driva branschens utveckling i snabb takt. Efter utbildningen kan du arbeta som, Anläggningsprojektör, Datasamordnare BIM, Projektledare eller BIM-samordnare

Upplägg

Normalt är det tre dagars lektionsbunden tid per vecka. Det kan variera, någon vecka är det fler, någon annan färre. Övriga dagar är för egna studier och ibland gruppuppgifter.

LIA – praktik

Under LIA-perioderna är studenten på heltid på en arbetsplats, man följer arbetsplatsens tider.
Handelsakademin har ett stort register med tidigare LIA-företag som studenterna får som utgångspunkt, men själva jobbet att ta kontakt och ”sälja in sig” gör studenterna i stor utsträckning själva. LIA kan man göra på vilken ort som helst, även utomlands, så länge uppgifterna är i linje med kursplanen och det finns en handledare som vet vad det innebär.

Läs mer om utbildningen och ansök här

Handelsakademin på Facebook

Läs vår studentblogg
Ställ en fråga