https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1640080662/us/oxi6ojmpek5gwkt4be4f.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1642154358/us/husql7w6xgri9dl61kvy.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1640080861/us/lxnptlcposq8zsrbkxgh.jpg
Wendelsbergs Folkhögskola
Wendelsbergs Folkhögskola

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Mölnlycke

 • Längd

  1 år

 • Lärosäte

  Wendelsbergs Folkhögskola

 • Sista ansökningsdatum

  23 maj

 • Startdatum

  HT

 • Utbildningstyp

  Folkhögskola

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

 • Kategorier:

  Geografi & Historia

 • Kontakt

  Tfn. 031-338 05 30, info@wendelsberg.seWendelsbergs Folkhögskola

Wendelsbergs Folkhögskola

När du kommer till Wendelsberg kommer du till en över hundra år ung folkhögskola. När man ser huvudbyggnaden är det lätt att tro att man rest bakåt i tiden. Det har man inte. Det ser bara så ut. Wende... Läs mer

Allmän linje – Världen

Globaliseringens effekter och klimathotets allvar, är några frågor som behandlas, men även hur vi kan samarbeta över gränser och hitta lösningar.

Gruppämnen

I geografi läser vi gymnasiegeografins A-kurs. Kunskaper i geografi ger en bättre internationell kompetens. Globaliseringen kräver en allt större kunskap och förståelse för förhållanden på andra platser och i andra livsmiljöer. Geografin handlar också om hur människan påverkar sin omgivning och om hur omgivningen i sin tur påverkar människan. De fysiska förutsättningarna på land, i vattnet och luften begränsar eller ger just möjligheter för människan att bosätta sig i ett visst område.

I ämnet svenska arbetar vi med litteratur med fokus på världen utanför Europa. Vi skriver olika texter och i kursen ingår också muntlig framställning och ordkunskap.

I ämnet samhällskunskap arbetar vi med internationella relationer. Vi läser om internationell ekonomi, makt, mänskliga rättigheter, konflikter och migration.

Vi arbetar med olika metoder; film, spelfilm och dokumentärer, grupparbeten såväl som egna arbeten, texter, bild och drama. Allt för att inlärningen ska bli varierad och stimulera till tankar om mitt eget förhållande till världen.

Individuell studierådgivning

Varje deltagare får individuell studierådgivning och hjälp med att sätta ihop sitt eget schema utifrån de egna behoven.

Välj grupp redan nu

När du skickar in din ansökan skriver du – någonstans i rutan Jag söker till – på ansökningsblanketten – vilken grupp du vill gå i. Ange ett första- och ett andrahandsval.

Alla fem grupper är ettåriga. Om du ska gå mer än ett år på Allmän kurs, väljer du en annan grupp det andra året.

Allmän linje

Wendelsbergs allmänna linje förbereder dig för högre studier på universitet, högskola eller på andra utbildningar som kräver grundläggande behörighet för högskola eller yrkeshögskola. För dig som inte i första hand tänker skaffa sig formella behörigheter ger ett år på Wendelsberg möjligheter att friska upp och fördjupa tidigare kunskaper. Du får tillfälle att pröva nya intressen och kanske också att fundera över framtiden.

Behöver du särskilda behörigheter för att kunna söka till specialutbildningar, kan Wendelsberg oftast tillgodose dina önskemål om sådana studier.