https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618408304/us/au7zldosfceiktvf6mmq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618390309/us/bw7zejxq04r5bnttn51k.gif
Wendelsbergs Folkhögskola
Wendelsbergs Folkhögskola

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Mölnlycke

 • Längd

  1 år

 • Lärosäte

  Wendelsbergs Folkhögskola

 • Sista ansökningsdatum

  23 maj

 • Startdatum

  HT

 • Utbildningstyp

  Folkhögskola

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

 • Kategorier:

  Biologi

 • Kontakt

  Tfn. 031-338 05 30, info@wendelsberg.seWendelsbergs Folkhögskola

Wendelsbergs Folkhögskola

När du kommer till Wendelsberg kommer du till en över hundra år ung folkhögskola. När man ser huvudbyggnaden är det lätt att tro att man rest bakåt i tiden. Det har man inte. Det ser bara så ut. Wende... Läs mer

Allmän linje – Naturen

Här är de naturvetenskapliga ämnena i centrum. Biologi och kemi är profilen i dina studier.

Gruppämnen

I de naturvetenskapliga ämnena behandlas grundbegreppen inom biologi och kemi, och sambanden mellan dessa. Vi studerar bl.a. ekologi, genetik och energi.

I ämnet svenska arbetar vi med litteratur och litteraturhistoria. Vi skriver texter av skilda slag. I kursen ingår också muntlig framställning och ordkunskap.

Kursuppläggning

I naturämnena läggs studierna upp så att de olika delarna berikar varandra. Praktiska moment som laborationer, fältarbeten och studiebesök är viktiga beståndsdelar i dina studier.

Efter årets slut har du möjligheter att ta ut behörigheter efter dina behov. Naturkunskap 1b och 2, alternativt Biologi 1 och Kemi 1. Fysik ligger inte i Naturgruppen, men finns som tillvalsämne. Observera att du inte kan läsa 2-nivåerna i Bi, Fy, Ke samtidigt som du läser 1-nivåerna i Naturgruppen. Ska du läsa in även 2-nivåerna går du ett år till på Allmän kurs, i en annan grupp, med 2-kurserna som tillvalsämnen. Det kan du givetvis även göra om du redan är klar med 1-kurserna när du kommer till Wendelsberg.

Kursen innehåller en del korta studieresor. Roligt – men inte gratis. Räkna med en kostnad på ca 500 kronor.

Individuell studierådgivning

Varje deltagare får individuell studierådgivning och hjälp med att sätta ihop sitt eget schema utifrån de egna behoven.

Välj grupp redan nu

När du skickar in din ansökan skriver du – någonstans i rutan Jag söker till – på ansökningsblanketten – vilken grupp du vill gå i. Ange ett första- och ett andrahandsval.

Alla fem grupper är ettåriga. Om du ska gå mer än ett år på Allmän kurs, väljer du en annan grupp det andra året.

Allmän linje

Wendelsbergs allmänna linje förbereder dig för högre studier på universitet, högskola eller på andra utbildningar som kräver grundläggande behörighet för högskola eller yrkeshögskola. För dig som inte i första hand tänker skaffa sig formella behörigheter ger ett år på Wendelsberg möjligheter att friska upp och fördjupa tidigare kunskaper. Du får tillfälle att pröva nya intressen och kanske också att fundera över framtiden.

Behöver du särskilda behörigheter för att kunna söka till specialutbildningar, kan Wendelsberg oftast tillgodose dina önskemål om sådana studier