https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1640080662/us/oxi6ojmpek5gwkt4be4f.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1642154358/us/husql7w6xgri9dl61kvy.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1640080861/us/lxnptlcposq8zsrbkxgh.jpg
Wendelsbergs Folkhögskola
Wendelsbergs Folkhögskola

Fakta

Kontakt

  • KontaktTfn. 031-338 05 30
    info@wendelsberg.se


Wendelsbergs Folkhögskola

Wendelsbergs Folkhögskola

När du kommer till Wendelsberg kommer du till en över hundra år ung folkhögskola. När man ser huvudbyggnaden är det lätt att tro att man rest bakåt i tiden. Det har man inte. Det ser bara så ut. Wende... Läs mer

Allmän linje – Ledarskap

Det här är en kurs för dig som vill utveckla ett verksamhetsnära ledarskap för en framtid i den idéburna sektorn. Kanske är du redan verksam i en organisation/verksamhet och har ledaruppdrag av något slag men vill vässa dig ytterligare inom olika områden. Kanske är du ännu inte engagerad i någon särskild verksamhet men tillräckligt nyfiken på att kasta dig ut i en ny och särskilt meningsfull tillvaro. Med verksamhetsnära menas att du får omsätta dina teoretiska kunskaper och erfarenheter direkt i en praktisk verksamhet. Kursen ger dig många verktyg för att lyckas i ditt praktiska ledarskap.

Kursen syftar till att ge dig kunskap och verktyg för att kunna utveckla och leda verksamhet för olika åldrar inom den idéburna sektorn. I kursen ingår att du gör en viss mängd praktik där du provar på dina egna ledaregenskaper.

Gruppämnen

Våra fyra huvudteman i kursen är Ledarskap, Civilsamhället, Drogkunskap och Arrangörskunskap. Under dessa rubriker döljer sig en mängd olika ämnen. Eftersom Wendelsberg har en särskild utbildning som heter Verksamhetsnära ledarskap (halvfart på distans) läser du gruppämnena delvis tillsammans med kurskamrater som går den utbildningen. Distanskursen kommer till Wendelsberg fem gånger under läsåret och då har ni en del gemensamma lektioner och aktiviteter. Du hittar mer information om den kursen, och alltså dina gruppämnen, om du väljer Ledarskap – distans i menyn.

Individuell studierådgivning

Varje deltagare får individuell studierådgivning och hjälp med att sätta ihop sitt eget schema utifrån de egna behoven.

Välj grupp redan nu

När du skickar in din ansökan skriver du – någonstans i rutan Jag söker till – på ansökningsblanketten – vilken grupp du vill gå i. Ange ett första- och ett andrahandsval.

Alla sex grupper är ettåriga. Om du ska gå mer än ett år på Allmän kurs, väljer du en annan grupp det andra året.