https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1640080662/us/oxi6ojmpek5gwkt4be4f.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1642154358/us/husql7w6xgri9dl61kvy.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1640080861/us/lxnptlcposq8zsrbkxgh.jpg
Södra Stockholms Folkhögskola
Södra Stockholms Folkhögskola

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Stockholm

 • Längd

  1-4 år

 • Lärosäte

  Södra Stockholms Folkhögskola

 • Sista ansökningsdatum

  Löpande intag

 • Startdatum

  27 augusti

 • Utbildningstyp

  Folkhögskola

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

 • Kategorier:

  Högskoleförberedande
  Övrig utbildning

 • Kontakt

  Tel: 08-465 06 650
  Mail: info@sodrastockholm.seSödra Stockholms Folkhögskola

Södra Stockholms Folkhögskola

Södra Stockholms Folkhögskola – omtanke, engagemang & skapande. Vi finns i Slagsta, Botkyrka och är en av tre folkhögskolor som inom Stiftelsen Stockholms folkhögskola med Folkuniversitetet Öst som hu... Läs mer

Allmän kurs


Vill du läsa färdigt gymnasiet? Då kan du läsa Allmän kurs, som är folkhögskolans motsvarighet till gymnasieskolans treåriga program. Du som inte gått årskurs 9 eller inte har alla kärnämnen godkända från grundskolan, kan gå upp till fyra år på Allmän kurs hos oss på Södra Stockholms folkhögskola.

Om kursen

Studierna på Allmän kurs är omväxlande och ger dig en bred allmänbildning. Undervisningen är lärarledd och sker ofta i block, vilket innebär att vi läser ett ämne i taget under en längre period. Varje vecka läser vi också matematik, engelska och svenska i nivåindelade grupper.

Grupparbeten är en viktig del av utbildningen. Vi lägger stor vikt vid gemenskap, berikande möten mellan deltagarna och förmågan att samarbeta.

Allmän kurs passar dig som vill

 • avsluta din gymnasieutbildning och studera för behörighet till högskolan
 • utveckla dig själv som människa och aktiv medborgare genom studier och skapande
 • lära känna människor, samhället och världen bättre.

"Det känns som att folkhögskolan är till för alla. Oavsett hur du pratar eller vem du är. Att det är mer att alla är välkomna här."
Tidigare deltagare, Allmän kurs

Vem kan söka till Allmän kurs?

Alla som vill läsa färdigt gymnasiet är välkomna att söka Allmän kurs. Det enda som krävs är att du har fyllt 18 år när kursen börjar.

Om du har svenska som andra språk måste du dock ha ett godkänt betyg från en grundläggande SAS-kurs (svenska som andraspråk) eller motsvarande.

Det är bra om du har läst färdigt svensk grundskola eller motsvarande när du börjar. Det kan vara svårt att hänga med i undervisningen om du inte har läst färdigt grundskolan.

Vilken behörighet ger Allmän kurs?

Allmän kurs motsvarar en treårig gymnasieutbildning. Efter att du har läst färdigt Allmän kurs kan du få högskolebehörighet, om du har läst de ämnen som krävs för att söka till universitet och högskolor. På Allmän kurs har du också möjlighet att välja att skaffa dig den kompetens du behöver för att läsa specifika YH-utbildningar.

Hos oss kan du läsa in grundläggande behörighet i alla gymnasiegemensamma ämnen förutom idrott och hälsa. Du kan också läsa in särskild behörighet i matematik 2b hos oss.