https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618408304/us/au7zldosfceiktvf6mmq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618390309/us/bw7zejxq04r5bnttn51k.gif
Södra Stockholms Folkhögskola

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Helsingborg

 • Längd

  1-3 år

 • Lärosäte

  Södra Stockholms Folkhögskola

 • Sista ansökningsdatum

  Löpande intag

 • Startdatum

  24 september

 • Utbildningstyp

  Folkhögskola

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

 • Kategorier:

  Högskoleförberedande
  Övrig utbildning

 • Kontakt

  Arnela Lozic
  Tel: 0721-41 29 54
  Mail: arnela.lozic@folkuniversitetet.seSödra Stockholms Folkhögskola

Södra Stockholms Folkhögskola

Södra Stockholms Folkhögskola – omtanke, engagemang & skapande. Vi finns i Slagsta, Botkyrka och är en av tre folkhögskolor som inom Stiftelsen Stockholms folkhögskola med Folkuniversitetet Öst som hu... Läs mer

Allmän kurs - Södra folkhögskolan i Helsingborg


Vill du läsa färdigt gymnasiet? Då kan du läsa Allmän kurs, som är folkhögskolans motsvarighet till gymnasieskolans treåriga program. Du som inte gått årskurs 9 eller inte har alla kärnämnen godkända från grundskolan, kan gå upp till fyra år på Allmän kurs hos oss på Södra Stockholms folkhögskola.

Om kursen

Vi erbjuder samma kurser som vanliga gymnasieutbildningen men undervisningen sker på ett annat sätt. Vi arbetar efter folkbildningspedagogiken, där fokus ligger på att lära tillsammans och av varandra. Undervisningen är lärarledd och sker i mindre grupper för att läraren ska ha nära kontakt med dig som deltagare.

Vi läser tematiskt, vilket innebär att vi utifrån ett tema väver in de olika huvudämnena i undervisningen. Skolarbetet präglas av vår kreativa profil och att arbeta i grupp. Exempelvis kan en uppgift lösas med digital storytelling eller varför inte spela in en podd?

Service

I lokalerna finns tillgång till mindre kök med mikrovågsugnar och kylskåp. Med vårt läge i centrum har man nära till matställen och affärer. Du har också tillgång skolhälsovård (skolsköterska och kurator) och SYV. Vi har extrahjälp i svenska för de deltagare som behöver.

Vem kan söka till Allmän kurs?

Du som saknar fullständig gymnasieutbildning men har svenskkunskaper motsvarande grundskolan. Vi vill att du har fyllt 18 år när kursen börjar. Vi har extrahjälp i svenska för de deltagare som behöver.

Vilken behörighet ger Allmän kurs?

Allmän kurs motsvarar en treårig gymnasieutbildning och ger en allmän behörighet. Med ditt intyg från oss söker du i en speciell kvot för de som studerat vid folkhögskola för fortsatta studier vid högskola, universitet eller yrkeshögskola. (Om du läst de ämnen som krävs för att söka till utbildningen). Beroende på vad du tidigare har läst på gymnasienivå kompletterar du hos oss med det du saknar för att få allmän behörighet.

Behörigheten från folkhögskolan intygas med ”Intyg för behörighet till högskolestudier och yrkeshögskolestudier”. Saknar du något ämne från gymnasieskolan eller Komvux.