Vill du få tips på fler passande utbildningar inom Högskoleförberedande?

Fyll i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'. Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

Allmän kurs Grund

Saknar du grundskola?

Hos oss kan du läsa in din grundskolebehörighet i en liten grupp med engagerade pedagoger där mycket av undervisningen utformas efter deltagarnas behov och önskemål.

Du går hos oss i ett till två år, beroende på förkunskaper, och studerar svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och samhällskunskap. Dessutom jobbar vi klass- och skolgemensamt med större projekt som t.ex. klädbytardagar och kulturfestivaler.

Folkhögskolepedagogik innebär att vi jobbar gemensamt i ämnena och att vi strävar efter nya upplevelser och insikter. Temadagar och studiebesök är ofta förekommande. Din personliga utveckling är viktig och med den att du växer som person.

Ja, det är ju definitivt inte som en vanlig skola. Det är bra undervisning, bra lärare och så får du verkligen hjälpen du behöver. Så jag tipsar att ni börjar på denna skola om ni ska börja på folkhögskola.
Kim Mårtens

CSN & behörighet

Allmän kurs grund är CSN-berättigad och under tiden du studerar hos oss kommer att få låna en bärbar dator då den är ett viktigt arbetsredskap.

Godkänd allmän kurs grund ger behörighet till gymnasiestudier. Ansök via webben på www.bfhsk.se. Sista ansökningsdag är 1:a juni och kursstart sker 14:e augusti.

Om du saknar fullständigt gymnasium har vi även en allmän kurs som ger dig gymnasiebehörighet. Ansöker gör du även här på www.bfhsk.se.

Bägge kurserna är CSN-berättigade.

Exempel på innehåll

  • Studiebesök, exempelvis till Sveriges riksdag och Arlanda flygplats
  • Föreläsningar om psykisk hälsa och KBT samt aktivt medborgarskap
  • Samtal med KRIS, Kriminellas revansch i samhället
  • Deltagande i större och skarpa projekt såsom klädbytardagar och kulturfestivaler
  • Arbete med privatekonomi, brott och straff samt demokrati
  • Bowlingresor
Relaterade artiklar
Ställ en fråga