https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1592293322/us/kno9pc9amufvlfv4gnh7.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1593522953/us/zzly4e4qt5rsogkhrxft.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1593078874/us/wmhgtnayikiztshhlo3e.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/q_auto/v1550224884/us/ix4tdd79wlfr8erht4az.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1593523045/us/zttbj2xeroqjcfvoaxww.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1593079266/us/jotm1cmg4sc8u4l4bpj1.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1595403746/us/dfqhehb4ozhql3wljmd0.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1581930462/us/tt3yso0gnxpn5fe40wtp.gif
Akademi Båstad Yrkeshögskola

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Båstad, Distansutbildning

 • Längd

  200 YH-poäng

 • Lärosäte

  Akademi Båstad Yrkeshögskola

 • Sista ansökningsdatum

  Se utbildarens hemsida

 • Startdatum

  Se utbildarens hemsida

 • Utbildningstyp

  Yrkeshögskola

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier

 • Examen

  Yrkeshögskoleexamen

 • Kategorier:

  Turism & Service
  Försäljning & Marknadsföring

 • KontaktTel: 0431-772 18
  Mail: info@akademi.bastad.se


Akademi Båstad

Akademi Båstad

Akademi Båstad Yrkeshögskola erbjuder inriktningar som ekonomi, turism, försäljning, trädgård och vård. Alla är framtagna i samarbete med respektive bransch. Vi ser till att du kommer rätt in i näring... Läs mer

Affärsutvecklare inom hållbar natur- och kulturturism, 200 YH poäng


Att skapa en hållbar turism som främjar lokal kultur och lokala produkter samt skapar arbetstillfällen är ett av de globala målen ur FN:s Agenda 2030. För att lyckas med detta krävs kunskap och den får du hos oss!

Denna utbildning är för dig som vill arbeta med natur- och kulturturism med inriktning på en hållbar utveckling av näringen och dess produkter. I utbildningen fokuserar vi på hållbarhet inom tre områden; miljö, social och ekonomisk hållbarhet. Du får den kunskap som behövs för att arbeta med utomhusturism, antingen i ett företag, på en destination eller som egen företagare.

Utbildningen ger dig kunskap om turismnäringen i stort men fokus ligger på aktivitetsbaserad turism inom natur och kultur, vandring, cykling, ridning, klättring, kayaking….Listan kan göras lång!

Utbildningen startar hösten 2019 och pågår ca 13 månader och går på distans med 75% studietakt. Det betyder att du är i Båstad ca 3 dagar i månaden och kan kombinera dina studier med jobb.

Bredden i utbildningen gör att den passar dig som vill komma in i näringen men det är även en perfekt utbildning för dig som redan jobbar i turismnäringen och vill fördjupa dina kunskaper.

Om utbildningen

Intresset för den svenska naturen ökar hela tiden, genom vår unika allemansrätt och våra skyddade områden är Sverige attraktivt både nationellt och internationellt. När värdefulla natur- och kulturområden blir attraktioner för friluftsliv,turism och besöksnäring bidrar man också till lokal utveckling genom att skapa arbetstillfällen och främjande av lokal kultur och lokalaprodukter. Men en ökande turism innebär också ett ökat tryck på dessa områden och för att kunna arbeta med att minska denegativa effekterna och skapa hållbarhet krävs kunskap.

Därför kom denna utbildning till, det finns ett behov i näringen som dessutom kommer att öka när intresset för Sverige blir större.

Utbildningen är skapad tillsammans med branschen och ger dig kunskapen som behövs  för att arbeta med hållbar natur – och kulturturism.

Efter utbildningen kanske du startar eget företag eller så jobbar du med utveckling på en destination, kanske hjälper du företag att utveckla sina produkter, du samordnar utvecklingsprojekt eller så hittar vi dig som destinationscoach i någon av Sveriges kommuner. Möjligheterna efter avslutad utbildning är många, du väljer!

Samtliga kurser under utbildningen har en kurshandledare från näringen som tillsammans med gästföreläsare ser till att du får den kunskap och förståelse för näringen som du behöver.

Se David Lindegren berätta om sin verksamhet och varför du ska söka till utbildningen!

Tänkta yrkesroller:

 • Egenföretagare inom hållbar natur – och kulturturism
 • Affärsutvecklare inom hållbar natur – och kulturturism
 • Konceptutvecklare inom hållbar natur – och kulturturism
 • Destinationsutvecklare inom hållbar natur – och kulturturism

Utbildningen kommer att vara delvis på distans vilket innebär att du kan arbeta under utbildningen utom 2-3 dagar i månaden då du är på plats i Båstad. Dina egna studier planerar du själv och kommunikation med skolan sker via en lärplattform.