Studentboende

Studentboende Uppsala

Att få tag i studenbostad i Uppsala är inte alltid så lätt. För att råda bot på bostadsbristen för studenter har studentkårer och Uppsala Kommun tillsammans startat denna sida: http://www.studentboet.se/, där studentbostäder lista. Här kan privatpersoner med lediga rum och lägenheter annonsera. Man kan också få bostad genom någon av studentnationerna som äger vissa bostäder. Ett annat alternativ för de som har möjlighet är att köpa bostad. Letar man studentboende i Uppsala får man räkna med att inte vara allt för kräsen, de flesta bor i korridor med delat kök och badrum eller delar lägenhet med andra studenter.

Studentkårer Uppsala

Uppsala studentkår är Sveriges största studentkår. En stor skillnad på Uppsalas studentkår och andra orters är att Uppsala studentkår inte arrangerar några fester, detta sköts istället av de många nationerna. I Uppsala finns även den Farmacevtiska studentkåren som representerar farmaciststudenterna i Uppsala, samt Ultuna Studentkår för de som studerar vid SLU (Sveriges Lantbruksunviersitet) i Uppsala.

Studentliv Uppsala

Uppsalas studentliv är känt för att vara ett av Sveriges bästa studentliv med många studentikosa aktiviteter. Om du blir medlem i en av Uppsalas nationer får du tillgång till pubkvällar, sittningar och andra fester. Uppsala är en studentanpassad stad, vill du hålla dig i form finns även ett flertal prisvärda studentgym och träningsanläggningar i Uppsala.

Relaterade länkar:
Uppsala Studentkår
Uppsala studentgym
Uppsala studentboendeStudentboende Stockholm

Bostadsbristen i Stockholm gäller även studenter. Det finns en bostadskö för studenter som förmedlar studentlägenheter, SSSB, men det kan dröja flera terminer innan man blir erbjuden boende genom den kön. Man kan också hitta andrahandskontakt för studentbostäder på Blocket och andra sidor. Där kan man också finna rum som hyrs ut eller själv lägga ut en ”önskas-annons”. Bostadssituationen i Stockholm är svår, som student har man oftast begränsad budget vilket gör det svårt att hyra i andra hand då de priserna ofta är väldigt höga. På Akademisk Kvart,som vänder sig till studenter, kan man hitta rum och lägenheter som uthyres i andra hand.

Studentkårer Stockholm

Stockholms Studentkårers Centralorganisation, SSCO, har funnits sedan 1896 och består av cirka 50 medlemskårer bland Stockholms studenter. Bland de större kårerna som är med i centralorganisationen finns följande: Stockholms universitets studentkår, Tekniska Högskolans studentkår, Medicinska Föreningen i Stockholm, Södertörns högskolas studentkår och Handelshögskolans i Stockholm Studentkår.

Studentliv Stockholm

Stockholm är en storstad med mycket att erbjuda, dock är priser överlag högre än andra typiska studentstäder. Beroende på vilket campus och vilken skola man studerar på finns det ofta lokala tillställningar, på KTH exempelvis är studentlivet väletablerat med pubar och nollning. Studentgym i Stockholm finns bland annat på Frescati, KTH och i Huddinge där Karolinska Institutet och Södertörns Högskola har lokaler.

Relaterade länkar:
Bostadssituationen för studenter i Stockholm
Stockholms studentkårers centralorganisation
Här kan du hitta lediga studentbostäder i Stockholm
Bostadskö för studenter i StockholmStudentboende Lund

Lund är en populär studentstad och därför är det inte alltid lätt att få tag i studentbostad i Lund, särskilt svårt är det vid terminsstarterna. Så fort du blivit antagen till Lunds universitet kan du ställa dig i bostadskö. Har du tur blir du erbjuden ett rum i korridor, annars kan du försöka hyra ett rum i någons lägenhet eller hyra korridorsrum i andrahand. Det finns olika typer av studentbostäder i Lund att söka, exempelvis korridorrum, egen lägenhet, inneboende och pentryrum.Det finns även närliggande orter där du kan försöka få tag i boende, Landskrona ligger till exempel 20 minuter från Lund med tåg och där är det relativt lätt att få tag i studentbostad.

Studentkårer Lund

Den ursprungliga studentkåren i Lund lades ner efter likvidation 1998. Istället startades ett sammanhållande organ för de nya instutitionsbaserade studentkårerna ; Lunds universitets studentkårer. Det finns även ett flertal studentnationer i Lund som arrangerar fester och andra studentikosa aktiviteter.

Studentliv Lund

Studentlivet i Lund är traditionsenligt med Valborgsfirande, nollning, sittningar och vårbal. När du flyttar till Lund som student kan du först gå med i Studentlund, som ger dig tillgång till Lunds studentliv. Därefter kan du även välja att gå med i en nation. Gällande studentgym i Lund finns Gerdahallen som är en stiftelse vid Lunds Universitet där studenter kan träna till rabatterade priser.

Relaterade länkar
Nytta för studenter Lund
Andrahandsuthyrning av studentbostäder i Lund
Bostadskö för studenter i Lund
Studentgym i LundStudentboende Linköping

Studentnationerna i Linköping erbjuder inte något studentboende. Efterfrågan av studentbostad i Linköping är inte lika stor som i många andra städer, men det gäller ändå att vara aktiv i sitt sökande och inte vara för kräsen. Läser man på campus i Norrköping finns en bostadsgaranti för alla studenter.

Studentkårer Linköping

Det finns ett flertal studentkårer i Linköping, några av de största är Linköpings Teknologers Studentkår och StuFF - Studentkåren för utbildningsvetenskap och Filosofisk fakultet. Det finns även ett flertal studentnationer i Linköping, och samarbetsorganet för nationerna i Linköping heter KuratorsKollegiet. Studentnationerna i Linköping är dock mindre och inte lika traditionsbundna som i Lund och Uppsala.

Studentliv Linköping

Studentlivet i Linköping har gott rykte med nationer, bra boendemöjligheter och aktiviteter. Linköping är en liten stad, men som passar utmärkt att bo i för ett par års studier. Närheten till Stockholm och andra mindre städer gör Linköping till en lättillgänglig studentstad. På Campushallen i Linköping finns studentgym och andra idrottsaktiviteter för studenter till bra priser.

Relaterade länkar
Studentnationer i Linköping
Studentbostäder i Linköping
Studentgym i LinköpingStudentboende Göteborg

För att hitta studentbostad i Göteborg är det bra att ställa sig i kö tidigt. Man kan stå kvar i kön under hela studieperioden för att få möjlighet att byta upp sin lägenhet under tiden. Det finns även privata rum och lägenheter att hyra via blocket och andra sidor på nätet.

Studentkårer Göteborg

GUS, Göteborgs universitets studentkårer, är samarbetsorganet för studentkårer i Göteborg. Det finns sedan olika studentkårer beroende på vilken fakultet man tillhör. Göteborg har även ett fåtal nationer.

Studentliv Göteborg

Göteborg är en större stad med mycket att erbjuda för såväl studenter som icke-studenter. Priserna är lägre än i Stockholm, men fortfarande inte helt studentanpassade som i mindre studentstäder. Vill du ha traditionella studentaktiviteter som sittningar, studentpubar och liknande vänder du dig till studentkårernas sektioner som anordnar festligheter för studenter. Vill du träna till studentpris finns Fysiken, ett studentgym i Göteborg som drivs av studentkårerna.

Relaterade länkar
Göteborgs universitets studentkårer
Studentbostäder Göteborg
Studentgym i GöteborgStudentboende Umeå

För att få studentbostad i Umeå är det bra att ställa sig i bostadskö så fort som möjligt. Konkurrensen om studentboende i Umeå är mindre än studentstäder i södra Sverige, det finns även möjlighet att stå i den kommunala bostadskön eller hyra ett privatrum.

Studentkårer Umeå

Det finns tre studentkårer i Umeå; Umeå studentkår, Umeå naturvetar- och teknologkår samt Medicinska studentkåren. Det finns även geografisk baserade studentnationer, några av de populäraste är Finlands nation, Stockholms nation och Finlandssvenska nationen.

Studentliv Umeå

Umeå är norra Sveriges mest fartfyllda studentstad med nationsliv, traditionsenliga studentaktiviteter och fester. IKSU, Idrottsklubben Studenterna i Umeå är ett välutrustat och modernt studentgym i Umeå där många studenter tränar.

Relaterade länkar
Nytta för studenter i Umeå
Studentkårer i Umeå
Studentbostäder i UmeåStudentboende Örebro

Det finns många typer av studentbostäder i Örebro. Många områden för studentboenden ligger i närheten av campus. Majoriteten av Örebros studentbostäder förvaltas av ÖBO där man kan registrera sig för att hitta passande studentbostad i Örebro.

Studentkårer Örebro

Örebro Studentkår består av nio studentsektioner från de olika ämnesområdena. Örebro Studentkår ger ut tidningen Lösnummer en gång i månaden under terminstid. Det finns även ett flertal nationer och studentföreningar inom Örebro Studentkår.

Studentliv Örebro

Örebro är en trevlig stad med mycket studenter, nöjesliv och shopping. Det finns även en studentpub på campus, nationerna anordnar sittningar och pubar anordnas av sektionerna. Örebro är en studentanpassad stad där cykel är vanligaste transportmedlet. Örebro universitets Idrottsförening har ett studentgym med förmånliga priser.

Relaterade länkar
Studentbostäder i Örebro
Örebro Studentkår
Studentgym i Örebro