Yrkesområden för samhällsvetare

Hej, Jag går just nu en samhällsvetarutbildning på distans,  Jag har två år kvar och känner nu att jag kanske inte valt rätt utbildning.

 

Jag vet forfarande inte vad jag vill jobba med i framtiden, men valde den här utbildningen då ämnena lät intressant. Jag känner nu tyvärr att utbildningen spretar för mycket och jag känner att jag inte lär mig så mycket nyttigt. 

Trots att jag försökt prata med mina lärare om framtida jobbmöjligheter så får jag inga riktiga svar. Vad kan man egentligen jobba som? Jag förstår att det beror helt på ämnena man läser, men vilka ämnen/områden skulle ni säga ger störst möjlighet till arbete direkt efter dessa tre år? 

Jag har funderingar på att byta utbildning helt. Jag har blivit lite intresserad utav arbetsterapeut eller sjukgymnast men då är mitt andra problem att dom antagligen inte finns på distans? Dom finns inte där jag bor och jag har ingen möjlighet att flytta. Kan man någostans se en överblick över vilka utbildningar som finns på 100% distans? Eller med väldigt få obligatoriska träffar på campus?

 

Tack

Anonym, 2012-08-17

Svar:

Många samhällsvetare arbetar som utredare, samordnare eller handläggare. Vilka utbildningar som ger störst chans till arbete varierar från år till år. Jag skulle vilja rekommendera att du läser det som intresserar dig, och att du sen blir så bra på det som möjligt. På antagning.se och yhmyndigheten.se kan du söka på utbildningar som ges på distans.

Malin, 2012-08-20

Skriv ett svar: