Utbildning inom juridik och psykologi med låga gymnasiepoäng

Hej, jag har inte höga poäng från gymnasiet utan hamnar väl på 11 eller 12 i snitt, jag ansträngde mig knappt i gymnasiet men vill så gärna studera juridik eller psykologi på universitet. Finns det någon utbildning som jag skulle kunna komma in på? Jag har gjort högskoleprovet två gånger men fått 0,5 båda gångerna, men jag antar att jag skulle kunna plugga mer och göra det fler gånger och förhoppningsvis få högre poäng. Jag har länge velat komma in på juristlinjen men jag vet att det krävs väldigt höga poäng. Jag är samtidigt intresserad av psykologi och kriminologi, något program som ger ett yrke inom rättsväsendet. Finns det någon utbildning inom dessa områden som jag skulle kunna söka och ha någon chans att komma in på? Väldigt tacksam för svar!

Elisabeth, 2015-08-26

Svar:

Hej En idé skulle ju kunna vara att du plockar ihop din egna examen med hjälp av fristående kurser. Att läsa fristående kurser gör att du kan plocka ihop din egen alldeles unika utbildning. För att kunna ta ut en kandidatexamen behöver du läsa totalt 180 hp, vilket motsvarar tre års heltidsstudier och minst 90 hp ska vara inom ett ämne, ett huvudområde. Resterande kurser kan du välja fritt inom eller utom landet.

Luciano, 2015-08-28

Men jag minns när jag gick i gymnasiet, då sa studievägledaren där att man inte kan få en examen med fristående kurser. Hon menade då att man inte kan läsa olika kurser till ett program och få en examen. Så du menar att det inte stämmer?

Elisabeth, 2015-08-28

Skriv ett svar: