Alternativ för förskollärare

Jag är utbildad förskollärare, men vill gärna arbeta med något annat än i en vanlig förskolegrupp, finns det några andra möjligheter?

Matilda, 2016-03-16

Svar:

Hej Matilda! Allt beror ju på vad du vill göra, men min första tanke är att du skulle kunna testa på att söka dig till förskolor med olika inriktningar. Det finns förskolor som riktar in sig på olika ämnen (t.ex. naturvetenskap eller engelska, eller som försöker vara ute så mycket som möjligt eller så skulle du kunna jobba på en montessori förskola. Annars skulle du kunna specialisera dig och jobba med barn som har speciella behov eller som behöver stöd av olika anledningar. Hoppas detta gav dig några ideer på vad du kan göra. Tyvärr kan inte jag ge några helt nya yrken som förslag då jag inte vet vad som skulle passa dig. Jag har dock ett förslag som är ett annat yrke och som skulle kunna passa dig om du gillar barn och alla dess skeden. Du skulle kunna bli doula, en doula hjälper mammor och pappor igenom förlossningen och finns där som stöd. Lycka till MVH Ellinor

Ellinor, 2016-03-17

Tack för svar Om man skulle vilja jobba med barn i förskola eller lågstadie med utvecklingsstörning, vad finns för möjligheter då att läsa till något?

Matilda, 2016-03-17

Eller arbeta på särskola

Matilda, 2016-03-17

Det absolut bästa alternativet skulle nog vara om du läser Speciallärarprogrammet på 90hp, programmet går att läsa på lite olika universitet i hela Sverige. Ett annat förslag/tips är att du söker sådana tjänster som du är intresserad av (tjänster där dem söker någon som ska hjälpa en med utvecklingsstörning), i många fall handlar det om att du är rätt person för jobbet, men även arbetslivserfarenhet är bra att ha. Vill du plugga men kanske inte så länge så skulle du kunna läsa en kurs om specialpedagogik och utvecklingstörnig på SU, för att bättra på dina kunskaper och öka möjligheter till jobb. Lycka till!

Ellinor, 2016-03-17

Skriv ett svar: