Utbildare

Gymnastik- och idrottshögskolan

Telefon

08-120 537 00

E-post

registrator@gih.se

Hemsida

Gymnastik- och idrottshögskolan

Adress

Lidingövägen 1, 114 33,

Karta

Världens äldsta idrottshögskola

Gymnastik- och idrottshögskolan som ligger vid Stockholms Stadion startades 1813 och är världens äldsta idrottshögskola och även Sveriges främsta kunskapscentrum för idrott, fysisk aktivitet och hälsa.

Här utbildas lärare i idrott och hälsa, tränare, sport managers, idrottsvetare och hälsopedagoger.

Inom GIH bedrivs också avancerad forskning inom idrottsområdet; ofta i nära samverkan med idrottsrörelsen, skolan, samhället samt med svenska och internationella universitet och högskolor.

GIH:s campus

Gymnastik- och idrottshögskolan har ett campus med anknytning till många klassiska idrottsarenor. Skolan är belägen på en kulle precis norr om Stockholms Stadion vid Valhallavägen.

På vårt campus finns teorisalar, laboratorier och testmiljöer, datasalar, idrottshallar, gym, simhall, restaurang och ett bibliotek som är det största idrottsbiblioteket i Sverige! På GIH:s framsida finns en gräsplan och två tennisbanor.

Östermalms Idrottsplats ligger strax bakom GIH och där finns fotbollsplaner med konstgräs, en rakbana för friidrott och en rundbana för skridskor. Våra närmaste grannar är Sveriges Olympiska Kommitté och Riksidrottsförbundet. Kungliga Tennisstadion, Ryttarstadion, och norra Djurgårdens natur finns nära inpå och ger oss en härlig miljö att vistas i.

De fysiska aktiviteter vi arbetar med utanför vårt campus är bland annat orientering, klättring, långfärdsskridskor, skidåkning i fjällen och kajakpaddling i skärgården.

Välkommen till GIH!

Video

Utbildningar hos Gymnastik- och idrottshögskolan

Ställ en fråga
 • × Frågor & förslag
  • Fråga
  • Förslag
  • Problem
  • Annonsera

  Beroende på vilket val du gör här ovan kan ditt inlägg & namn komma att bli synligt för andra webbplatsbesökare. Vi lämnar inte ut din e-post utan din tillåtelse. Läs vår policy

  Tack för ditt meddelande!

  Vi försöker svara på ditt meddelande så fort som möjligt!  Stäng rutan genom att klicka på krysset uppe i högra hörnet

 • Mest visade frågor