Utbildare

Skanskagymnasiet

Telefon

010-4488400

Besöksadress

Box 1219 35112 Växjö

E-post

skanskagymnasiet@skanska.se

Karta

Om skolan

 Skanskagymnasiet är en liten skola med fina lokaler, modern teknisk utrustning och familjär stämning. Skolan ligger centralt i Växjö och här går drygt 100 elever. Eftersom vi har riksintag, kan du söka till oss oavsett var i Sverige du bor. På vår skola får du komma som du är och utvecklas till den du vill vara.

"Jag stortrivs här. Skolan är personlig och gemenskapen är stark. Man blir sedd och lärarna gör verkligen allt för att vi ska lyckas."
Clara Ivarsson

Vi tror på våra elevers förmåga till ansvar och kloka beslut. Därför har du som elev ett ansvar för dina studier, men också ett tydligt inflytande över utbildning och trivsel på Skanskagymnasiet. Vi värnar om din studiero och tror på lärarledd undervisning i stor utsträckning. Vi tror att ett bra samarbete leder fram till framgång. Tillsammans med vår engagerade och behöriga personal bidrar våra elever till den goda stämningen och fina resultat som bland annat har givit oss utmärkt omdöme från Skolinspektionens granskning 2015.

Vad skiljer Skanskagymnasiet från andra skolor och teknikprogram?

Skanska som huvudman för skolan månar om såväl personal som elever. Eleverna ges unika möjligheter att göra praktik på Skanskas olika intressanta projekt och får därmed verklig koppling till samhällsbyggande. Dessutom erbjuder vi teknikprogrammets fjärde år med gymnasieingenjörsexamen och eventuellt erbjudande om provanställning på Skanska.

3D tour över skolan

Är du nyfiken på hur vi har det hos oss? Häng med och se hur vi har det på vår skola.
Klicka här så får du en 3D tour!

Video

Utbildningar hos Skanskagymnasiet

Teknikprogrammet (TE)

 • Teknikprogrammet
 • Ställ en fråga
  • × Frågor & förslag
   • Fråga
   • Förslag
   • Problem
   • Annonsera

   Beroende på vilket val du gör här ovan kan ditt inlägg & namn komma att bli synligt för andra webbplatsbesökare. Vi lämnar inte ut din e-post utan din tillåtelse. Läs våra villkor

   Tack för ditt meddelande!

   Vi försöker svara på ditt meddelande så fort som möjligt!   Stäng rutan genom att klicka på krysset uppe i högra hörnet

  • Mest visade frågor