https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403024/us/swdv6tlqh8dxytl4ckss.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403262/us/oiinbopmwvakb3xdwfz6.gif

Lilla Akademien

En skola för livet – fylld av musik

Lilla Akademien


Om oss

Lilla Akademien är en specialiserad och omsorgsfullt utformad musikskola, där en gedigen musikutbildning av hög kvalitet integreras med akademisk utbildning.

Skolan grundades år 1994 av den pedagogiska visionären och musikern Nina Balabina. Lilla Akademien erbjuder en kreativ atmosfär där varje elev får möjligheten att utveckla sin fulla potential och bli det som antikens greker avsåg med en ”musiker” – en ansvarstagande, tolerant, intellektuellt öppen och nyfiket kreativ del av samhället.

Snabb fakta

  • Undervisning för barn och ungdomar från 4 till 25 års ålder
  • 450 elever på grundskola, gymnasium och pre-college, fördelade på en klass per årskurs
  • Elever och personal som har sina rötter i ett trettiotal olika länder
  • 75 procent av avgångseleverna från gymnasiet går vidare till högre musikutbildning runt om i världen

Vår syn på musik

Musik är att mötas: Lilla Akademien främjar en miljö där eleverna möts över åldersgränserna i ett gemensamt lärande. Elever av alla åldrar skapar gemensamma projekt och uppträder tillsammans och äldre elever får ofta ansvaret att arbeta med yngre elever. Denna unika och inkluderande syn på lärande skapar en atmosfär som präglas av öppenhet, ömsesidig respekt och ödmjukhet hos både elever och lärare.

Musik är kommunikation: Hjärtat i Lilla Akademien är ett livfullt konsertliv. Eleverna får otaliga tillfällen att framträda för en entusiastisk publik på allt från elevkonserter på skolan till konserter i kyrkor och på ålderdomshem och i prestigefyllda konsertsalar i Sverige och utomlands. Skolan deltar i fler än 200 konserter varje år!

Musik är att dela: Lilla Akademien erbjuder ett stort utbud av internationella utbytesprojekt, som omfattar gemensamma konserter, workshops, masterclasses, turnéer och besök vid ledande institutioner i Europa, Asien och Amerika (t.ex. Sibelius-Akademin, The Royal Academy of Music (London) och konservatorier i Parma, Peking och Mexico City). Verklig erfarenhet av musikvärlden är en ovärderlig och oförglömlig upplevelse för varje elev.

Lokaler

Skolan är inrymd i vackra kulturbyggnader i före detta Norrtulls Sjukhus i Stockholm.  Förutom klassrum finns det kammarmusiksalar, ensemblerum, danssal, konstsal och ett stort antal mindre undervisningsrum som är väl lämpade för den enskilda instrumentundervisningen.

Skolan ligger som en oas 4 minuters gångväg från Odenplans T-banestation och 2 min från den kommande nya järnvägsstationen och stora kollektiva transportknutpunkten med samma namn.

Utbildningar hos Lilla Akademien

Utbildare

Lilla Akademien

Telefon

08-545 418 30
Gå vidare till Lilla Akademien

Besöksadress

Norrtullsgatan 14 113 45 Stockholm

E-post

info@lillaakademien.se

Karta