https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
Spara sidan

Spara sidor och håll enklare koll på de utbildningar du är intresserad av.

Skapa ett konto snabbt, enkelt och gratis här

Matchmail

 • Få matchmail med kurser & utbildningar inom Massage & SPA

 • Spaterapeut – Utbildning och information

  Här hittar du information om hur man utbildar sig till Spaterapeut samt relaterad information om hur mycket en Spaterapeut tjänar i lön, hur det är att jobba som Spaterapeut, antagningskrav, framtidsutsikter på arbetsmarknaden, eventuella stipendier du kan söka, hur man studerar till Spaterapeut utomlands och mycket mer. Använd filtret till vänster för att avgränsa din sökning. Vill du spara sidan eller dela sidan med en vän gör du det till höger om denna text.

  Läs mer

  Vad är och gör en Spaterapeut?

  Ordet Spa kommer från latinet och betyder Hälsa och Vatten. På ett spa förutom att bada i poolen kan man boka in sig på olika kroppsbehandlingar. Som Spaterapeut ger man behandlingar för att människor ska njuta, må bra och bli mer hälsosamma. Många kunder kommer för att få koppla av en stund i bastun. Andra passar på att boka in sig på massage, en ansiktsbehandling eller vill färga ögonbrynen. Behandlingarna varierar beroende på av ett spa har att erbjuda.

  Att arbeta med spabehandlingar betyder att ha ett roligt och stimulerande jobb och kontakt med väldigt många människor, men viktigast är att man erbjuder sköna spa upplevelser och utför behandlingarna på ett professionellt sätt. Som Spaterapeut har en bred kompetens och kan utföra en rad varierande och spännande behandlingar på ett spa. Till exempel kan det handla om att man arbetar med

  • Massage
  • Hudvård
  • Ansiktsbehandlingar
  • Badterapi
  • Zonterapi
  • Bioenergihealing
  • Aerobics-träningsinstruktör
  • Mindfulness, Yoga eller Qigong
  • Laserterapi
  • Pedikyr
  • Manikyr

  Arbetsuppgifter

  En Spaterapeut kan ha kompetens inom ett behandlingsområde eller flera men arbetar gemensamt kring de fyra hörnpelarna i spa industrin: kost, träning, behandlingar och vila. Arbetsuppgifterna är helt beroende på vilka behandlingar man ger. Det skiljer givetvis mycket mellan att vara massör och yoga instruktör.

  Var arbetar man?

  Många som utbildar sig till Spaterapeut väljer att starta en egen praktik eller att arbeta på något spa, fitness center eller badanläggning.

  Videointervju med en Spaterapeut

  Ingen videointervju för tillfället

  Vilken utbildning krävs för att bli Spaterapeut

  et finns flera utbildningar inom alla olika behandlingsområden på exempelvis Axelsons Gymnastiska Institut som är ett renommerat institut inom hälsa. Yrkeshögskolan för Hudvård & Spa i Stockholm är ensamma om CIDESCO-utbildningen till Spaterapeut som leder till CIDESCO´s International Spa Diploma, som är en av de få internationella examina man kan ta som spaterapeut.

  Att studera till Spaterapeut

  Utbildningen bara för en enskild behandlingsteknik kan ta från 20 veckor till ett år. Då får man en praktisk och teoretisk examen. Under studietiden kommer man att få ge elevbehandlingar så att man praktiskt kan lära sig yrket på plats.

  Behörighetskrav för att plugga till Spaterapeut

  Då de flesta går en gymnasieutbildning för att bli Spaterapeut, gäller behörighet för gymnasiet. För YH-utbildningar till Spaterapeut krävs grundläggande behörighet för yrkeshögskolan och särskilda krav kan förekomma beroende på vilken utbildning du väljer.

  Studera till Spaterapeut utomlands

  Mer information inom kort

  Studier i Norge

  Du kan läsa mer om hur man studerar till Spaterapeut i Norge på Søk Utdanning.

  Vidareutbildningar och magister-/masterexamen

  Du kan t.ex. välja att läsa vidare till Hudterapeut.

  Specialisering och inriktningar

  Det är ganska vanligt att en Spaterapeut specialiserar sig inom en eller flera behandlingar, till exempel laserbehandling för ansikte eller som massör. Det finns många områden att välja på.

  Skillnad mot liknande yrken

  Se även Massör som utför massagebehandling genom tryck och töjning. Se också Zonterapeut som trycker på olika zoner i kroppen vid smärta eller en Bioenergihealare som med tankens kraft, styr och ökar energi i kroppen och rensar ut negativa programmeringar.

  Stipendier för Spaterapeut

  Vi saknar information om stipendier för Spaterapeut.

  Praktik, traineeprogram och kompetensutveckling

  Inga traineeprogram, internship eller kompetensutveckling tillgängliga.

  ...
  Hud- och spaterapeut, Vindelns folkhögskola

  Vindelns folkhögskola erbjuder en utbildning för dig som vill jobba med människor och utföra en mängd olika sp...

  Vindeln

  Piraja