https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743840/us/euelsqftzxz6mksr5tje.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743954/us/g2tmr3ikniu9frxh5ahq.png

YrkesAkademin

En yrkeshögskola med stort utbud av distansutbildningar

YrkesAkademin


YrkesAkademins yrkeshögskola har ett brett utbud av yrkeshögskoleutbildningar inom flera olika branscher. Vi erbjuder till största del nätbaserade utbildningar som passar dig som vill studera flexibelt (eller är bunden till en specifik ort), men vi har även platsbundna utbildningar.

Om oss

Vi utbildar inom bland annat transport, entreprenad, industri, teknik och serviceyrken. Inom dessa branscher riktar vi oss till de flesta. Är du företagare kan vi erbjuda kortkurser och certifieringar till din personal. Till dig som funderar på att byta yrke eller är arbetssökande har vi kompletta yrkesutbildningar och hjälper dig gärna med stöd och matchning för att hitta jobbet som passar dig!

Studera på distans

Att studera på distans ger dig frihet att själv välja var och när du vill studera. Studieformen innebär därmed stor frihet men också stort ansvar. Kommunikationen sker online, ofta med ett antal fysiska träffar per termin.

Vi använder oss av en webbaserad lärarplattform som heter Itslearning. Här kan du också följa dina resultat och eventuella restuppgifter. Du kan kommunicera med din utbildningsledare och huvudlärare via plattformen Itslearning eller vi e- mail och telefon.

Vi hjälper dig att lyckas

YrkesAkademin har ett nära samarbete med arbetslivet och aktiva ledningsgrupper till varje utbildning. Cirka en tredjedel av våra yrkeshögskoleutbildningar sker som praktik (LIA/Lärande i arbete) och nio av tio studerande som läst en YH-utbildning och tagit examen arbetar inom området efter sex månader.

Ta den snabba vägen till drömjobbet och utbilda dig hos oss på YrkesAkademin!

Mer information hittar du på vår webbsida YrkesAkademin Yrkeshögskola

Utbildningar hos YrkesAkademin

Tia, student TRAC Diplomerad Resekonsult

Jag tycker utbildningen var väldigt bra och jag hade riktigt kul under de två åren som jag studerade. Läraren var mycket erfaren och de tre praktikperioderna har hjälpt mig oerhört mycket för att komma in på arbetsmarknaden. Jag fick jobb som en ”global hostess” för Volvo Ocean Race och fick chansen att resa runt hela världen.
Läs hela intervjun

Fredrik Berglund, student TRAC Diplomerad Resekonsult

Det bästa med utbildningen är att den ligger nära arbetslivet och är anpassat efter vilka kunskaper som krävs på dagens arbetsmarknad. Jag gjorde min andra praktikperiod på Nordic Light Hotel, ett designhotell mitt i Stockholm. Redan under praktiken fick jag anställning och jobbade sedan parallellt med studierna.
Läs hela intervjun

Utbildare

YrkesAkademin

Telefon

023-584 00
Gå vidare till YrkesAkademin

Besöksadress

Pelle Bergs backe 3 791 50 Falun

E-post

fragayh@ya.se

Karta