https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618408304/us/au7zldosfceiktvf6mmq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618390309/us/bw7zejxq04r5bnttn51k.gif

Xenter

Upptäck möjligheterna hos Xenter

Xenter


Xenter Botkyrka

Xenter är mötesplatsen för lärande, utveckling och kreativitet. Här samlas bland annat yrkeshögskola, estetiska spetsutbildningar på gymnasiet, olika former av kompetensutveckling och kulturprojekt. På Xenter möts kreativa människor för att tänka på nya sätt tillsammans med näringslivet. Vi lever i ständig förändring – för att världen förändras. Vi kallar det ständig förbättring.

Xenter Botkyrka anordnar utbildning och kulturverksamhet inom områden som media, ekonomi, fastighet och grafisk produktion. Vi utbildar på alla nivåer; Yrkeshögskoleutbildning (YH) på eftergymnasial nivå, gymnasieutbildning i samverkan med Tumba gymnasium, samt kultur- och mediepedagogisk verksamhet för lärare och elever i grundskola och förskola. Xenter Botkyrka är en del av Botkyrka kommun (Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen)

Morgondagens företagare

På vår yrkeshögskola får de studerande rätt kompetens för att kunna möta Botkyrkas och hela landets näringsliv. Här samlas och utvecklas dagens och morgondagens företagare. En majoritet av yrkeshögskolans studerande kan tänka sig att starta eget inom fem år.

Spetsgymnasiet utbildar unga esteter till framtidsbranschen "kreativa näringar". En industri som redan idag ger lika stora exportinkomster som svensk basindustri.

Lockar företagen

I vårt multikompetenta produktionshus hittar ni också Forum för kreativitet och lärande. Här bedrivs bland annat kompetensutveckling, seminarier, workshops och projekt med inriktning mot lärmodeller samt IT- och mediepedagogik.

Den kreativitet som bubblar i Xenter-huset bevisas inte minst av alla de företag som söker sig hit, bland annat till vår restaurang och konferensverksamhet.

Spännande mötesplats för olikheter

Vårt sätt att tänka kring lärande och utveckling – med nya IT-verktyg, med visuell kommunikation och med nya lärmodeller – gör oss till en av landets mest intressanta och framåtsträvande utbildare.

I Botkyrka är vi ”långt ifrån lagom” och vet att äkta kreativitet uppstår där olikheter möts. Därför är Xenter självklart också en mötesplats för olikheter.

Avancerade produktionslokaler

Vårt fokus ligger på att vara branschnära och vi använder oss av professionell utrustning samt personal med bred erfarenhet och många kontakter i branschen.

Till vårt förfogande har vi avancerade produktionslokaler för film/TV, animation, ljud, foto, journalistik samt grafisk produktion och kommunikation. Utöver det finns i lokalerna även föreläsningssalar, konferenslokaler, restaurang och ett flertal företag – främst med IT- och medieinriktning. På Xenter får människor med olika specialkompetenser möjlighet att mötas i undervisning, produktion eller projekt, vilket skapar de kreativa synergier som gör Xenter till en dynamisk mötesplats för de över 500 personer som dagligen arbetar eller studerar här.

Facebook-flöde

Utbildningar hos Xenter

Utbildare

Xenter

Telefon

08-530 623 70
Gå vidare till Xenter

Besöksadress

Utbildningsvägen 3, 147 40 Tumba

E-post

info@xenter.se

Karta