https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1640080662/us/oxi6ojmpek5gwkt4be4f.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1642154358/us/husql7w6xgri9dl61kvy.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1640080861/us/lxnptlcposq8zsrbkxgh.jpg

Wendelsbergs Folkhögskola

Upptäck möjligheterna hos Wendelsbergs Folkhögskola

Wendelsbergs Folkhögskola


Wendelsberg
– skolan som utbildar världsförbättrare och livsnjutare

När du kommer till Wendelsberg kommer du till en över hundra år ung folkhögskola. När man ser huvudbyggnaden är det lätt att tro att man rest bakåt i tiden. Det har man inte. Det ser bara så ut. Wendelsberg är en ung skola. Men vi har förstås lång erfarenhet av att ge människor möjlighet till utbildning för vidare studier på högskola, arbete med teater, projektverksamhet eller för livet i allmänhet

På Wendelsberg utbildar vi världsförbättrare och njutningsmänniskor. Vi anser att alla har ett ansvar för att skapa en jämlik och demokratisk värld, där alla kan känna sig trygga och ha tillgång till god hälsa och personlig utveckling. Skolan vill ge alla deltagare möjlighet att skaffa sig verktyg för den uppgiften. Här kan man också öva sig i att glädjas åt livet och medmänniskorna.

Wendelsberg: Alkohol- och narkotikafritt

Skolan är en del av IOGT-NTO-rörelsen, vilket innebär att Wendelsberg skall vara en helt alkohol- och narkotikafri skola. Vi menar att alkohol och narkotika hindrar utvecklingen av både människor och samhälle. Droger skall inte hindra människor att leva ett fritt och rikt liv. Därför har vi ett konsekvent program för att hålla skola och internat fria från alkohol och narkotika. Vi har erbjudit möjligheten att öva sig i att förbättra världen och njuta av livet sedan 1908. Många av kursdeltagarna har lyckats väldigt bra – med båda sakerna.

Specialiteter

På folkhögskola är studierna anpassade för vuxna. Alla folkhögskolor erbjuder unika studiemöjligheter. Några utmärkande drag för Wendelsberg är att vi undervisar på gymnasiets högsta nivåer i alla kärnämnen, inklusive matematik, fysik och kemi. Wendelsberg har särskild kompetens på och undervisar i frågor som berör problemen kring alkohol och narkotika. Teaterutbildningen ligger mycket nära verkligheten på den professionella teatern. Vi har en fullt utrustad teater med verkstäder.

Internatet – bli en del av Wendelsberg

Att bo på Wendelsberg under sin utbildningstid är en speciell känsla. Gemenskapen med dina skolkamrater, atmosfären i huset och praktisk närhet till allt bildar tillsammans något som är unikt för en folkhögskola på 2000-talet.

Wendelsbergs folkhögskola erbjuder möjligheten att bo på skolans internat för de elever som så önskar. Internatlivet är en viktig del av skolans liv, en intensiv och stimulerande gemenskap utanför den vanliga lektionstiden. Här tränar Du dig i att komma överens med dem som är väldigt olika dig. Du lär dig fantastiska saker om människor från hela Sverige och andra delar av värden och väldigt mycket om dig själv. Du kanske till och med, som så många genom åren, möter vänner för livet här.

Skolan har 73 enkel/dubbelrum i tre olika elevhem för långkurselever: Huvudbyggnaden, Mellangården och Hildingsgården. På elevhemmen har varje elev eget, möblerat rum. Skolan tillhandahåller inte sängkläder. I varje elevhem finns kök där du har möjlighet att laga din egen mat om du stannar kvar på helger och lov. Det finns också ett samlingsrum med TV och DVD-spelare. Här får du tillfälle att under trivsamma former umgås med de andra eleverna som bor på internatet. Elever som bor på internatet serveras under kurstiden (ej under lov och andra studieuppehåll) frukost, lunch och kvällsmat måndag-fredag i skolans matsal. Skolan är känd för sin goda, hemlagade mat.

Utbildningar hos Wendelsbergs Folkhögskola

Utbildare

Wendelsbergs Folkhögskola

Telefon

031-338 05 30
Gå vidare till Wendelsbergs Folkhögskola

Besöksadress

Oskar Lundgrens väg 3, 435 35 Mölnlycke

E-post

info@wendelsberg.se

Karta