Utbildare

Stockholms Transport- och Fordonstekniska Gymnasium

Telefon

08-508 427 01

Besöksadress

Kungens Kurvaleden 4 141 75 Stockholm

E-post

lars.dowert@stockholm.se

Karta

Dejan Bajic, Yrkesförarutbildning mot godstransporter (Lastbil)

Jag utbildar mig till lastbilschaufför. Vi har många valmöjligheter efteråt; det ges behörighet till att köra allt från lastbil med släp till kranbil och lastbilsväxlare. Du kan också köra anläggningsbilar med dumper och får göra långkörningar. Utbildningen öppnar många dörrar!
Läs hela intervjun

Mehari Tesfay, Yrkesförarutbildning mot persontransporter (Buss)

Det bästa med yrkesutbildningar är att man hittar jobb så snabbt som möjligt efteråt, mycket tack vare praktiken. Det råder dessutom personalbrist inom denna bransch så det finns stor chans till att hitta jobb.
Läs hela intervjun

Välkommen till STFG

Tycker du om att meka med fordon? Är du intresserad av transporter?
Om du dessutom vill gå en nyskapande utbildning, med engagerade lärare, då är vi rätt för dig!
STFG är en utbildare med tyngdpunkt på integrering av skola och näringsliv.
Vi vill ge dig en bra utbildning som leder till arbete eller fortsatta studier.

Vi erbjuder moderna och välutrustade lokaler, som tillsammans med våra kunniga och motiverade lärare ger dig en fordonsteknisk utbildning i världsklass.

Vi bygger ut för att möta branschens efterfrågan!

Med hjälp av Stockholm stad och tack vare deras satsning på oss på Stockholms transport- och fordonstekniska gymnasium bygger vi nu ut och expanderar skolan. Detta för att bland annat möta branschens efterfrågan på den nya generationens fordonsmekaniker och yrkesförare med utbildning på framtidens el- och hybridbilar. Bara inom Scania, en av våra samarbetspartners, tror man sig behöva uppemot 5.000 nya mekaniker i Sverige de närmaste tre åren. 

Byggnationen beräknas stå klar vid årsskiftet 2018/2019 och vår nya framtidshall blir i tre våningar och inkluderar dessutom en 7.000 kvadratmeter stor körgård samt en helt ny transporthall.

"Körgården och transporthallen innebär att vi får en helt ny möjlighet att samordna och effektivisera utbildningen. Byggnationerna skapar helt nya förutsättningar för oss att göra ett bättre jobb och se till att eleverna får en ännu bättre utbildning på vår skola"
Lars Dowert, rektor på transportsidan

Näringslivet

För oss på STFG är det mycket viktigt att ha ett nära samarbete med näringslivet. Det innebär att våra utbildningar är på topp för att motsvara de krav och förväntningar su som elev kommer att möta när du går ut skolan. Det innebär också att vi är måna om att upprätthålla en god kontakt med många företag inom motor- och transportbranschen. Varje elev som går på STFG kommer att ha en del av sin utbildning förlagd på arbetsplats, för (APL).

Branschutbildningar

Vi på STFG tillhandahåller i vår utbildningsverksamhet även företagsutbildningar i form av YKB fortbildning (yrkesförare) samt ADR-utbildning. Dessa erbjuds och drivs på helger och riktar in sig mot branschen.

Att utföra persontransporter och godstransporter med buss och lastbil är ett ansvarsfullt arbete som ställer höga krav på kunskap och skicklighet. Därför finns en lag som reglerar krav på yrkesförarkompetens för att få utföra sådana transporter. Lagen innehåller bland annat krav på grundläggande utbildning, som efter godkänt prov leder till ett yrkeskompetensbevis. Yrkeskompetensbeviset gäller i fem år. Därefter krävs att föraren går en återkommande fortbildning vart femte år för att förnya beviset.

Mer information om våra företagsutbildningar finner du här.

Samarbetspartners

Vår skola samarbetar med företag och stora aktörer som tex:

 

 

Video

Utbildningar hos Stockholms Transport- och Fordonstekniska Gymnasium

Ställ en fråga
 • × Frågor & förslag
  • Fråga
  • Förslag
  • Problem
  • Annonsera

  Beroende på vilket val du gör här ovan kan ditt inlägg & namn komma att bli synligt för andra webbplatsbesökare. Vi lämnar inte ut din e-post utan din tillåtelse. Läs våra villkor

  Tack för ditt meddelande!

  Vi försöker svara på ditt meddelande så fort som möjligt!  Stäng rutan genom att klicka på krysset uppe i högra hörnet

 • Mest visade frågor