https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743840/us/euelsqftzxz6mksr5tje.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743954/us/g2tmr3ikniu9frxh5ahq.png

Stenebyskolan

Utveckla hantverket till en profession

Stenebyskolan


Om oss

Steneby har förenat händer och material i snart hundra år och är i dag ett kreativt centrum för utbildningar inom konst, design och hantverk. Hit söker sig människor från hela världen för att påbörja sin utbildningsresa, utbilda sig till ett yrke och fördjupa sin kunskap i material och processer. Men också för att ta del av en nyfiken, kunskapsorienterad och i många avseenden helt unik studiemiljö.

Som värd åt Stenebyskolan och Göteborgs universitet erbjuds här utbildningar på olika nivåer med fokus på praktiskt lärande. Utbildningarna är till stor del formade kring de fullt utrustade verkstäderna, som är Stenebys hjärta och som ger studenterna mycket bra förutsättningar att arbeta i trä, metall och textil.

På Steneby finns en lång tradition av att utveckla hantverket till en profession. En tradition som har sitt ursprung i det faktum att samtliga utbildningar, projekt och program bottnar i en och samma grundidé: Att utifrån kunskap och kreativitet bidra till personlig utveckling och därigenom konkret samhällsnytta.

Med högkvalitativa utbildningar, en levande konsthall, nischat bibliotek, stöd för egenföretagare samt arrangemang för samtal och möten ger Steneby energi till den stora potential som finns i denna del av Sverige – ett område som ligger mitt i Skandinavien men ändå lite avsides, i en sagolik miljö där naturen är ett hantverk i sig.

Stenebyskolan

Stenebyskolan består av två utbildningsgrenar: Högskoleförberedande Konst- och kulturutbildning och Yrkeshögskoleutbildningar.

De högskoleförberedande utbildningarna lär dig det du behöver kunna för att lättare komma in på högskolor och universitet, som utbildar inom, design, konst och hantverk, över hela världen.

Yrkeshögskoleutbildningarna är till för dig som vill arbeta med hantverk som anställd eller i eget företag. Du får kunnandet och hantverksskickligheten som krävs för att starta eget företag eller att jobba inom möbelrestaurering, finsnickeri eller möbeltapetsering.

Stiftelsen Stenebyskolan bedrivs med stöd av: Västra Götalandsregionen, Bengtsfors kommun samt Myndigheten för yrkeshögskolan.

HDK vid Steneby - Göteborgs universtitet

HDK – Högskolan för design och konsthantverk, Göteborgs universitet. HDK har utbildningar på två orter: Göteborg och Dals Långed.  På Steneby i Dals Långed finns tre utbildningar på grundnivå och en på avancerad nivå. Läs mer om HDK på www.hdk.gu.se

Utbildningar hos Stenebyskolan

Utbildare

Stenebyskolan

Telefon

0531 – 710 00
Gå vidare till Stenebyskolan

Besöksadress

Hemslöjdsvägen 1 666 95 Dals Långed

E-post

info@steneby.se

Karta