https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1640080662/us/oxi6ojmpek5gwkt4be4f.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1642154358/us/husql7w6xgri9dl61kvy.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1640080861/us/lxnptlcposq8zsrbkxgh.jpg

Skandinaviska Osteopathögskolan

Upptäck möjligheterna hos Skandinaviska Osteopathögskolan

Skandinaviska Osteopathögskolan


Varmt välkommen till Skandinaviska Osteopathögskolan!

Skolans primära mål är att utbilda skickliga och kompetenta osteopater. En osteopat behöver inte bara vara duktig på att utföra behandlingstekniker, utan behöver också kunna ha ett gediget kliniskt resonemang som bygger på teoretiska modeller samt att kunna behärska och föra sig med ett adekvat språk.

Sedan 2007 har vi varit en högskola, i den bemärkelse att vi blivit validerade av ett universitet. Det innebär att våra studenter går ut med en akademisk examen. Från och med 2017 är vår validerande partner Metropolia University for Applied Sciences.

Vår vision är att vara en framstående osteopathögskola, godkänd enligt svenska högskoleförordningen, som erbjuder osteopatutbildning som ligger i framkant i Europa. Vi vill erbjuda en bred men väldefinerad grund-, och vidareutbildning med ett uttalat vetenskapligt förhållningssätt där osteopatisk filosofi och osteopatiska principer integreras i hela programmet inklusive klinikundervisningen.

Hos oss finns ett ömsedigt ansvar mellan student, lärare och ledning, att arbeta för ett konstruktivt klimat under åren på skolan. Det har lyckats bra och sammanhållningen på vår skola är därför mycket god mellan oss alla – det ska vara kul att läsa till osteopat!

Föreläsare och nätverk

För att tillförsäkra vår utbildning högsta tänkbara kvalitet rekryterar vi lärare från hela Europa.

Utöver att Metropolia University for Applied Sciences kvalitetssäkrar och granskar vår utbildning ingår vi i ett osteopatiskt nätverk – OSEAN – som är en sammanslutning av Europas främsta skolor inom osteopati. Nätverkets främsta syfte är att förbättra osteopatins akademiska status samt dess forskningsprofil. Vi har även ett samarbete med European Committee for Standardization (CEN) i syfte att höja kvalitén på alla skolor i Europa.

Dessa nätverk tillåter även studenter att läsa kurser på någon av de tillhörande utbildningsinstitutionerna. Skandinaviska Osteopathögskolan har därigenom akademiskt samarbete med många länder i Europa.

Göteborg som studiestad

Göteborg är en stad för alla! Här finns många typer av aktiviteter som passar de flesta.

Osteopathögskolan ligger centralt och du kan direkt efter föreläsningen shoppa, träna, fika eller ta en promenad i Slottsskogen, på Avenyn eller längs vattnet vid Operan.

Dessutom har Göteborg ett härligt folkliv på kaféer och krogar, muséer, konserter och festivaler. Du har även havet, skogen och stora natur- och fritidsområden inom bekvämt räckhåll.  För dig som gillar att träna finns en mängd alternativ, både motionsspår, idrottshallar och gym.

 

http://nyhemsida.osteopathogskolan.se/wp-content/uploads/2015/12/osteopat_logo_liten.png

Utbildningar hos Skandinaviska Osteopathögskolan

Medicin & Farmaci

Utbildare

Skandinaviska Osteopathögskolan

Telefon

+46 (0)31 16 08 05
Gå vidare till Skandinaviska Osteopathögskolan

Besöksadress

Kapellplatsen 4 411 31 Göteborg

Karta