Utbildare

Makeupstudion

Telefon

08-640 79 01

Besöksadress

Karlavägen 53 114 49 Stockholm

Karta

Telefon

031-407901

Besöksadress

Odinsgatan 26, 411 03 Göteborg

Karta

Telefon

040-121060

Besöksadress

Stora Nygatan 17, 211 37 Malmö

Karta

Helen Torsgården, makeupartist

Helen utbildade sig på den tiden då Makeupstudion fanns i Borlänge, närmare bestämt år 2009. Hon hade alltid älskat smink och drömt om att jobba med det redan från en väldigt ung ålder. Idag är Helen en framgångsrik skönhtesprofil i Sverige som både bloggar för VeckoRevyn, driver sin Youtubekanal OCH har en egen webshop.
Läs hela intervjun

Josefin Scherdin, makeupartist & hårstylist

Josefin gick makeupartistutbildningen i Göteborg 2007 och hårstylistutbildningen i Stockholm ett par år senare. Sedan 2010 är hon signad av agenturen Mikas och idag arbetar hon uteslutande som frilansande makeupartist och hårstylist. Hon jobbar med reklam, mode och en hel del visningar. Hon har kunder som H&M, Elle, Plaza Kvinna, Hunky Dory, Filippa K, Gant, Henry Lloyd och Gina Tricot på sin klientlista.
Läs hela intervjun

Paul Williams, makeupartist

Paul gick Fashion & Beauty Makeupartistutbildningen våren 2017 och är därmed en av våra nyutexaminerade makeupartister som precis även slutfört Makeupstudions traineeprogram. Han har dessutom direkt efter sin makeuputbildning bockat av ett av sina stora mål – en anställning på MAC Cosmetics.
Läs hela intervjun

Varför välja denna skola?

”Vi vet vad vi gör – våra elever lyckas i makeupbranschen” - Skolan startades av Birgitta Lagerholm, själv makeupartist, med jobb bakom sig i Sverige, New York och Hollyood. Skolan rekommenderas av bl a Stockholmsgruppen – en av Nordens största modellagenturer och eleverna är kända för att bli framgångsrika. De har arbetat över hela världen med uppdragsgivare som: Elle, Marie Claire, Vogue, Versace, Dolce & Gabbana, Tommy Hilfiger, Cacharel och på Fashion Week i Stockholm, London, Paris och New York. Vi vet helt enkelt vad vi gör och det är med andra ord ingen slump att vi har så många bra recensioner på Reco eller så många likes, recensioner och följare på Facebook.

Våra framgångsrika elever

Vi är inte bara en skola som utbildar elev efter elev. Vi är en skola som utbildar elever som lyckas, som kommer någon vart. På riktigt. Det är vi väldigt stolta över! Vi har en mängd elever presenterade här på hemsidan som är riktigt framgångsrika.

Vi vet vad makeupbranschen kräver

Det är ingen slump att vi rekommenderas av så tunga aktörer som COSMOPOLITAN och en av Nordens största modellagenturer – Stockholmsgruppen. Eller att SVT och TV4 så ofta använder sig av våra elever till TVproduktioner som Körslaget, X-Factor och till och med Let’s Dance.

Portfolio

För att du ska kunna komma ut på arbetsmarknaden så snabbt som möjligt ingår alltid slutfotografering i slutet på varje kurs. Detta är början på din portfolio som är otroligt viktig att ha med sig när man söker nya jobb inom branschen. Fotograferingen utförs med modeller från STOCKHOLMSGRUPPEN, LIND MODELS, AVENUE MODELLER och SWEDEN MODELS.

Kvalitetssäkrad och rekommenderad

Makeupstudion är medlem som makeupskola i makeupartisternas branschorganisation  SAHM. En organisation som arbetar för kvalitet och kriterier inom makeupartist- och hårstylistbranschen. Läs gärna våra många recensioner på Facebook och på Reco.se.

Erfarenhet och lärare

Skolan har funnits sedan 1996 och våra lärare brinner för sitt yrke och är passionerat engagerade i dig som elev och din framgång.

Birgitta Lagerholm, som startade Makeupstudion, skrev boken Yrke: Makeupartist – en bok om hur man yrkesutbildar sig till makeupartist. Den används på närmare 100(!) olika stylistgymnasier över hela Sverige. 

Praktiker och jobb

Tack vare ett utbrett kontaktnät av olika samarbetspartners erbjuder vi dig som elev praktik inom allt från TV, reklam, tidningar och mode till shower, modevisningar och stora event. Vi kan skryta med att våra tidigare elever har gjort jobb för Stockholm-, Köpenhamn-, Gambia- och London Fashion Week. De har jobbat på Ellegalan, Kristallen, X-Factor, Körslaget och Let’s dance bland många andra för TV4, TV3, Kanal 5 och SVT. De har gjort fotograferingar för SOLO, Cosmopolitan, BON, Okej, VeckoRevyn, Amelia och många andra. Det går bra för våra elever!

Utländskt kontaktnät

Skolan arbetar hårt för att vi hela tiden ska utvidga vårt kontaktnät även internationellt. Elever har haft möjligheter att få göra praktik både i Köpenhamn, London, Sidney, Melbourne, Milano, Paris, Hollywood, New York och i Gambia.

Video

Utbildningar hos Makeupstudion

Ställ en fråga
 • × Frågor & förslag
  • Fråga
  • Förslag
  • Problem
  • Annonsera

  Beroende på vilket val du gör här ovan kan ditt inlägg & namn komma att bli synligt för andra webbplatsbesökare. Vi lämnar inte ut din e-post utan din tillåtelse. Läs våra villkor

  Tack för ditt meddelande!

  Vi försöker svara på ditt meddelande så fort som möjligt!  Stäng rutan genom att klicka på krysset uppe i högra hörnet

 • Mest visade frågor