Utbildare

Linnéuniversitetet

Telefon

0772-28 80 00

Besöksadress

Universitetsplatsen 1, 351 95 Växjö

E-post

info@lnu.se

Karta

Utbildare

Linnéuniversitetet

Besöksadress

Nygatan 18 B 392 34 Kalmar

Karta

Christoffer Lauridsen, Musikproduktionsprogrammet

– Programmet var fantastiskt bra eftersom jag fick ta del av alla kunskaper som fanns där och det öppnade enormt många dörrar för mig. Jag haft stor nytta av min utbildning i mitt arbete, speciellt delen som handlade om branschkunskap och juridik. Det är bra att ha koll på hur branschen ser ut när man är klar med utbildningen. Det är stenhård konkurrens, speciellt här i Sverige, och svårt att ta sig in i branschen direkt efter utbildningen. Så förutom hela den tekniska biten, så lär man sig också att man måste fungera i sociala sammanhang för att komma framåt.
Läs hela intervjun

Nadja och Greta, Design + Change

Studenterna Nadja och Greta anordnar ihop med sina klasskompisar på utbildningen Design + Change vid Linnéuniversitetet i Växjö en lärandedag om sopor under Earth Week i vår.
– Vi har varit på några lärandedagar som ordnats av lärarna här på institutionen för design, vilket ledde till idén att vi kunde ordna en dag själva, utifrån våra behov att lära oss mer om ett specifikt ämne. Vårt första projekt under höstterminen tredje året på programmet Design + Change handlade om just sopor och vi var flera i klassen som ville arbeta vidare med de projekt vi då jobbade med. Vi vill försöka förändra lokalt, för att sedan sprida våra idéer ut i världen.
Läs hela intervjun

Johan Jansson, Freds- och utvecklingsprogrammet

– Det finns många saker som är intressanta med programmet. Jag tycker att det är ovärderligt att lärarna som undervisar i utbildningen också jobbar inom yrkesområdet. Den faktorn ger kunskap vilket gör det enklare att förstå aktuella fall. Ämnena som berörs i utbildningen är otroligt intressanta där man snabbt kan dra kopplingar kring vad man läser till aktuella händelser som man kan följa i medierna.
Programmet ger olika möjligheter under utbildningens gång som till exempel praktik, utbytesstudier och tillfälle att läsa ytterligare ett huvudområde. Jag har läst till statsvetenskap i min utbildning, möjligheten att kunna göra det var viktigt för mig.
Läs hela intervjun

Elin Gustafsson & Axel Petersson, Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i gymnasieskolan - Ingång idrott hälsa

I min roll som idrottslärare kan jag påverka barn och ungdomar till rörelse. Jag vill förmedla kunskap om att alla mår bra av fysisk aktivitet. Målet är att få eleverna att röra på sig och tycka att det är kul
Läs hela intervjun

Smålands universitet med tillgång till hela världen 

Vi på Linnéuniversitetet vill visa dig att dina ambitioner växer i vår kreativa akademiska miljö och skapar möjligheter som inte tidigare fanns. Hos oss finns förutsättningarna som tillsammans med ditt engagemang formar din och samhällets framtid. Om du vill kan du förverkliga dina framtidsdrömmar.

Vårt mål

32 000 studenter studerar vid Linnéuniversitetet och alla har sitt eget mål med sina studier.  Vårt mål är att ge dig de bästa förutsättningarna för att du ska nå dit du vill. Den akademiska kunskapen är basen för en bättre och rikare värld. Och du har en viktig roll för att göra den möjlig.

Vi vill att du utmanar dig själv. Det är inte alltid den enklaste vägen som är den bästa. Våga formulera dina egna mål och utveckla dem tillsammans med oss. Du kan nå dit du vill och din kraft behövs för att möta samhällsutmaningarna.

Kalmar eller Växjö

Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö och båda städerna erbjuder ett aktivt studentliv. I centrala Kalmar bygger vi ett nytt universitetsområde och här finns även en bostadsgaranti via Kalmar kommun för nya studenter. I Växjö finns vi på ett campusområde enligt amerikansk förebild strax utanför centrum. Våra campusstudenter lever i en gemenskap som ofta varar livet ut.

Chans till internationell erfarenhet

Linneuniversitetet har 700 partneruniversitet runt om i världen. Många av våra studenter väljer att läsa en eller flera terminer utomlands. Det finns även möjlighet att göra praktik eller skriva ett examensarbete i en internationell miljö. Vi tar emot forskare och studenter från hela världen – här på Smålands universitet. Genom möten mellan människor och olika kulturer får du ett bredare perspektiv, ett nytt sätt att vara en del av världen. Hela världen väntar på dig - och resan börjar hos oss på Linnéuniversitetet.

Ungt och nyfiket universitet

Linnéuniversitet har 32 000 studenter, varav ca 1 000 är internationella. Lärosätet har ca 2 000 anställda och samarbetar med ca 700 partneruniversitet runtom i världen. Linnéuniversitetet bildades 2010 genom en sammanslagning av Kalmar Högskola och Växjö Universitet.

Forskning i framkant

Forskningen vid Linnéuniversitetet håller hög kvalitet, nationellt såväl som internationellt och spänner över en rad olika discipliner. Särskilt framstående forskning bedrivs inom våra spetsforskningsmiljöer: Linnaeus University Centres. Där studerar vi allt ifrån ekologi och evolution till diskriminering och integration, postkolonialism, intermedialitet, biovetenskap och big data.

En hållbar framtid

Universitetskanslersämbetet (UKÄ) har utvärderat högskolornas och universitetens arbete med hållbar utveckling i grundutbildningen. Linnéuniversitetet tillhör de 12 lärosäten som når upp till de kriterier som satts upp av och bedöms ha en väl utvecklad process för arbetet med hållbar utveckling i grundutbildning. Studentprojekten inom hållbar framtid är en del av universitetets övergripande arbete med hållbar utveckling och förhoppningen är att projekten, i stort eller smått, ska vara bidrag i arbetet för en hållbar samhällsutveckling.

Utbildningar hos Linnéuniversitetet

Ställ en fråga
 • × Frågor & förslag
  • Fråga
  • Förslag
  • Problem
  • Annonsera

  Beroende på vilket val du gör här ovan kan ditt inlägg & namn komma att bli synligt för andra webbplatsbesökare. Vi lämnar inte ut din e-post utan din tillåtelse. Läs våra villkor

  Tack för ditt meddelande!

  Vi försöker svara på ditt meddelande så fort som möjligt!  Stäng rutan genom att klicka på krysset uppe i högra hörnet

 • Mest visade frågor