https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618408304/us/au7zldosfceiktvf6mmq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618390309/us/bw7zejxq04r5bnttn51k.gif

Umeå universitet

Upptäck möjligheterna hos Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet

Umeå universitet


Teknisk-naturvetenskaplig fakultet,
Umeå universitet

Om fakulteten

Den teknisk-naturvetenskapliga fakulteten vid Umeå universitet har 5000 studenter, 300 forskarstuderande och en stark forskning. Fakultetens institutioner och tre högskolor samlar forskning och utbildning inom kemi, fysik, biologi, datavetenskap, matematik, teknik, lärarutbildning, arkitektur och design.

Starka forskningsmiljöer

För att bli riktigt konkurrenskraftig krävs fokusering och prioritering. Fakulteten har därför identifierat fyra särskilt starka forskningsmiljöer: biologisk kemi, ekosystem i förändring, matematiklärande samt växt- och skogsbioteknik. Självklart finns välrenommerad forskning också inom andra områden, bland annat tillämpad IT, hållbar utveckling och fysik. Den tillämpade forskningen utvecklas i nära samarbete med bland annat skogsindustrin i Norrland, den kemitekniska industrin i Örnsköldsvik och IT-företag som Tieto Enator, IBM och Microsoft.

Utbildning för framtiden

Närhet till forskning, god pedagogik och en avspänd stämning kännetecknar fakultetens utbildningar. Fakulteten erbjuder nybörjarprogram för blivande ingenjörer, designers, arkitekter, naturvetare och lärare. Den som vill komplettera sina studier med en masterexamen kan välja mellan 13 program på engelska. Över 300 internationella studenter har valt att läsa teknik, naturvetenskap eller design vid Umeå universitet, en stor del av dem kommer från Tyskland och Indien. Fakulteten har också mångårig erfarenhet av att ge utbildning på andra orter och nätutbildning med hjälp av modern webbaserad teknik.

Tre högskolor

Vid fakulteten finns tre högskolor: Tekniska högskolan, Designhögskolan och Arkitekthögskolan. Under sina dryga 10 år har Tekniska högskolan arbetat för stark teknikvetenskaplig forskning, modern utbildning och tydliga former för samverkan. Vid Umeälven ligger Designhögskolan som två år i rad blivit rankad som en av världens bästa designutbildningar av tidningen BusinessWeek. Designhögskolan blev nyligen också utsedd till en av två framstående utbildningsmiljöer i Sverige av Högskoleverket. Det senaste tillskottet är Arkitekthögskolan och den nya arkitektutbildningen – siktet är inställt på att skapa en internationell topputbildning.

Läs mer om våra utbildningar här

Utbildningar hos Umeå universitet

Utbildare

Umeå universitet

Telefon

090-786 50 00
Gå vidare till Umeå universitet

Besöksadress

Universitetstorget 16 901 87 Umeå

Karta