https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743840/us/euelsqftzxz6mksr5tje.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743954/us/g2tmr3ikniu9frxh5ahq.png

Högskolan i Gävle

En högskola med regional förankring och ett kontaktnät över hela världen

Högskolan i Gävle


Gör som 16 000 andra, studera på Högskolan i Gävle. En populär och miljöcertifierad högskola. Vi erbjuder dig både unika och utmanande utbildningar. Du kan läsa yrkesutbildningar som sjuksköterska och lärare eller varför inte fördjupa dig i ingenjörernas- eller ekonomernas värld. Det breda utbildningsutbudet innehåller allt från socionom via fastighetsmäklare till kreativt skrivande och utredningskriminologi.

60 program och 300 kurser - du bestämmer

Högskolan i Gävle finns alla utbildningar samlade på ett område. Här kan du välja mellan ett 60-tal program och ca 300 kurser. Du kan läsa på hel- och halvfart, kvällstid, distans eller via Internet. Välj själv den form som passar just dig bäst.

Högskolans campus ligger vackert vid Gavleån med gång- och cykelavstånd till det mesta. Nära city, mitt emellan grönska och stad. Alla våra utbildningar samsas på ett samlat Campus.

Arbetslivskontakter under studietiden

Vi erbjuder dig en kreativ studiemiljö och Högskolan är sedan 2004 miljöcertifierad. Samverkan med näringslivet står högt på agendan. Vissa program har verksamhetsförlagd utbildning (VFU) och andra har projekt på företag så att du redan som student får insyn i ditt kommande arbetsliv. Vi erbjuder flera Co-op-utbildningar (Cooperative education) där studier varvas med betalda arbetsperioder. Som student får du många fördelar när du läser den studieformen, t.ex. får du arbetslivserfarenhet redan under studietiden.

Naturskönt samlat campus

Vårt campus på Kungsbäck i Gävle erbjuder en härlig studiemiljö med alla utbildningar samlade på ett ställe. Ett kunskapens kvarter bara några minuter från centrum.

Högskolan ligger naturskönt med Gavleån och Boulognerskogen som närmaste grannar. De varsamt ombyggda regementskasernerna har skapat ett samlat campus där det är nära mellan studenter, lärare och forskare.

Studera utomlands

Högskolan i Gävle är en högskola med regional förankring och ett kontaktnät som sträcker sig över hela världen. Studenterna inom våra utbildningar har möjlighet att studera vid högskolor och universitet i bl.a. England, Tyskland, Frankrike, Spanien och Kina.

 

Film

Utbildningar hos Högskolan i Gävle

Arkitektur, Design & Inredning

Bygg, anläggning & fastighet

Högskoleförberedande

Elin Ljung,
Folkhälsostrateg för hållbar utveckling

Jag har alltid velat jobba med att hjälpa människor kombinerat med hälsa. Men jag har inte hittat någon utbildning som jag känt har tilltalat mig tillräckligt mycket och inte haft just det där lilla extra för att vilja börja plugga. Men när jag såg denna utbildning föll alla pusselbitar på plats och jag kände att ” jag bara måste söka den där utbildningen!”
Läs hela intervjun

Rasmus Dejenfelt, Bastermin

Främsta anledningen till att jag valde att läsa Bastermin i Gävle var att den gav möjligheten att få en reserverad plats på någon av ingenjörsutbildningarna som Högskolan erbjuder. Den utbildning jag vill läsa, Miljöingenjör, finns på få platser i Sverige och HiG verkade ge den bästa utbildningsformen i mitt tycke. Utbildningen som HiG erbjuder sticker dessutom ut bland liknande utbildningar. Samarbetet mellan Högskolan och företag i form av Co-op-inriktningen är något riktigt bra.
Läs hela intervjun

Rebecca Lindberg, Dataingenjörsprogrammet

Området för datavetenskap är under ständig utveckling och nya tekniker kommer väldigt snabbt. Utbildningen har uppdaterat innehåll och vi får lära oss om aktuella och beprövade tekniker. Just nu går vi till exempel en kurs i virtualisering och molntjänster vilket är stort inom IT nu.
Läs hela intervjun

Rony Ali, Automationsingenjör

Det bästa med utbildningen är att jag får kombinera teori och praktik. Redan vid start får vi kontakt med arbetslivet och får en direkt inblick i vad man kan jobba med i framtiden.
Läs hela intervjun

Maria Lundgren, Miljöingenjör

Jag har alltid tyckt att miljö och vatten har varit intressant och dessutom verkar det vara något man lätt kan få jobb inom. Den största anledningen till varför jag valde just den här utbildningen är att det är ett program med Co-op-inriktning, som tillåter mig att få en paus från studierna i tio veckor varje läsår i form av praktik.
Läs hela intervjun

Philip Åsberg, IT-systemutveckling - mot geografiska informationssystem

Jag har alltid varit intresserad av IT i allmänhet och vet att det är en kompetens som behövs i framtiden. GIS och systemutveckling är dessutom en bra kombination. Inte många har de båda kunskaperna.
Läs hela intervjun

Amanda Leima, Tekniskt basår

Då det här är en förberedande utbildning innan du börjar på ett program så får du ju lite försmak på hur tentamen, rapportskrivning, laborationer och en massa annat går till på en högskola. Eftersom nästan inga föreläsningar är obligatoriska så är det självdisciplin som gäller. Det kan vara ganska skönt om man även vill jobba lite på sidan om. Jag tycker att det är skönt att man kan få en andra chans att ta upp studierna på ett smidigt sätt.
Läs hela intervjun

Jessica Wallman, Idrottsvetenskapliga programmet

Den här utbildningen är så bred att jag inte behöver bestämma mig nu för vad jag vill göra och det kommer finnas möjlighet att byta yrke. Jag är ganska rastlös och behöver ofta nya utmaningar och med den här utbildningen kommer jag nog aldrig känna mig begränsad.
Läs hela intervjun

Martina Sjöström, Kommunikationsprogrammet

Jag har alltid älskat kommunikation och att skriva. Att få omvandla ord till någonting större. När det gick upp för mig att det fanns en utbildning som kunde ge mig den möjligheten, kändes det som det självklara valet. Tiden går så fort och man ska göra mer av det man älskar, kan man dessutom få arbeta med det sen, känns det som den perfekta kombinationen.
Läs hela intervjun

Kevin Stenberg, Sjuksköterskeprogrammet

Jag fick som 15-åring göra praktik på en röntgenklinik och blev därefter intresserad av sjukvården. Jag utbildade mig senare till undersköterska och har för det mesta arbetat på sjukhus. Jag har alltid haft ett medicinskt intresse och en vilja att ta hand om människor, men även att stötta dem till att använda sina egna styrkor. Att själv ansvara för en persons omvårdnad och bidra till en god vårdtid är min målsättning.
Läs hela intervjun

Utbildare

Högskolan i Gävle

Telefon

026-64 85 00
Gå vidare till Högskolan i Gävle

Besöksadress

Kungsbäcksvägen 47, 801 76 Gävle

E-post

studentcentrum@hig.se

Karta