Utbildare

Högskolan i Gävle

Telefon

026-64 85 00

Besöksadress

Kungsbäcksvägen 47, 801 76 Gävle

E-post

studentcentrum@hig.se

Karta

Elin Ljung,
Folkhälsostrateg för hållbar utveckling

Jag har alltid velat jobba med att hjälpa människor kombinerat med hälsa. Men jag har inte hittat någon utbildning som jag känt har tilltalat mig tillräckligt mycket och inte haft just det där lilla extra för att vilja börja plugga. Men när jag såg denna utbildning föll alla pusselbitar på plats och jag kände att ” jag bara måste söka den där utbildningen!”
Läs hela intervjun

Rasmus Dejenfelt, Bastermin

Främsta anledningen till att jag valde att läsa Bastermin i Gävle var att den gav möjligheten att få en reserverad plats på någon av ingenjörsutbildningarna som Högskolan erbjuder. Den utbildning jag vill läsa, Miljöingenjör, finns på få platser i Sverige och HiG verkade ge den bästa utbildningsformen i mitt tycke. Utbildningen som HiG erbjuder sticker dessutom ut bland liknande utbildningar. Samarbetet mellan Högskolan och företag i form av Co-op-inriktningen är något riktigt bra.
Läs hela intervjun

Bonnie Zell, Kommunikationsprogrammet

Jag har nog varit kommunikatör sen långt innan jag ens visste om att det fanns ett yrke som hette kommunikatör. Men det var först när jag läste programbeskrivningen på Högskolan i Gävles hemsida som det slog mig att det var det här jag var ämnad för. Jag har alltid tyckt om att kommunicera och tror att ord är det mest kraftfulla verktyg människan har – så när jag läste om utbildningen kändes det självklart. Det kändes hemma.
Läs hela intervjun

Ina Thulin, Sjuksköterskeprogrammet

Att vi har så mycket VFU (verksamhetsförlagd utbildning). Genom den så får man verkligen prova på yrket samt att man får en inblick i de olika områdena där man kan jobba som sjuksköterska. Jag tycker även att metodövningsrummen som finns på skolan är en fantastisk tillgång. Men även att det känns som en väldigt viktig och aktuell utbildning just nu i dagens samhälle.
Läs hela intervjun

Rebecca Lindberg, Dataingenjörsprogrammet

Området för datavetenskap är under ständig utveckling och nya tekniker kommer väldigt snabbt. Utbildningen har uppdaterat innehåll och vi får lära oss om aktuella och beprövade tekniker. Just nu går vi till exempel en kurs i virtualisering och molntjänster vilket är stort inom IT nu.
Läs hela intervjun

Rony Ali, Automationsingenjör

Det bästa med utbildningen är att jag får kombinera teori och praktik. Redan vid start får vi kontakt med arbetslivet och får en direkt inblick i vad man kan jobba med i framtiden.
Läs hela intervjun

Maria Lundgren, Miljöingenjör

Jag har alltid tyckt att miljö och vatten har varit intressant och dessutom verkar det vara något man lätt kan få jobb inom. Den största anledningen till varför jag valde just den här utbildningen är att det är ett program med Co-op-inriktning, som tillåter mig att få en paus från studierna i tio veckor varje läsår i form av praktik.
Läs hela intervjun

Philip Åsberg, IT-systemutveckling - mot geografiska informationssystem

Jag har alltid varit intresserad av IT i allmänhet och vet att det är en kompetens som behövs i framtiden. GIS och systemutveckling är dessutom en bra kombination. Inte många har de båda kunskaperna.
Läs hela intervjun

Amanda Leima, Tekniskt basår

Då det här är en förberedande utbildning innan du börjar på ett program så får du ju lite försmak på hur tentamen, rapportskrivning, laborationer och en massa annat går till på en högskola. Eftersom nästan inga föreläsningar är obligatoriska så är det självdisciplin som gäller. Det kan vara ganska skönt om man även vill jobba lite på sidan om. Jag tycker att det är skönt att man kan få en andra chans att ta upp studierna på ett smidigt sätt.
Läs hela intervjun

Jessica Wallman, Idrottsvetenskapliga programmet

Den här utbildningen är så bred att jag inte behöver bestämma mig nu för vad jag vill göra och det kommer finnas möjlighet att byta yrke. Jag är ganska rastlös och behöver ofta nya utmaningar och med den här utbildningen kommer jag nog aldrig känna mig begränsad.
Läs hela intervjun

Utbildning och forskning i naturskönt campus

Högskolan i Gävle har cirka 17 000 studenter och erbjuder ett 50-tal utbildningsprogram och påbyggnadsutbildningar. 700 kurser finns inom humaniora, samhälls- och naturvetenskap samt teknik.

Forskningsprofiler

Byggd miljö och Hälsofrämjande arbetsliv är Högskolans övergripande forskningsprofiler. Viktiga delar inom denna är Samhällsbyggnad, med inriktning mot hållbar byggd miljö, samt Belastningsskador, med syfte att förebygga arbetsrelaterade skador. Högskolan erhöll 2010 rätt att bedriva egen forskarutbildning inom profilområdet Byggd Miljö och 2012 erhöll Hälsofrämjande arbetsliv också den rätten.

Distansutbildning

Snabbare än de mer traditionella universiteten och högskolorna har vi anpassat utbildningarna till marknadens krav och vågat prova nya undervisningsformer, bland annat olika former av distansutbildning. Högskolan i Gävle är idag ett av Sveriges ledande lärosäten när det gäller distansutbildning. Vissa distansutbildningar har sammankomster på en av campusorterna, andra baseras enbart på modernt IT-stöd och är därför oberoende av vilken ort du finns. Det stora utbudet av distanskurser gör att studenter kan bo på hemorten och ändå bedriva akademiska studier.

Campus

Vårt campus på Kungsbäck i Gävle erbjuder en härlig studiemiljö med alla utbildningar samlade på ett ställe. Ett kunskapens kvarter bara några minuter från centrum.

Högskolan ligger naturskönt med Gavleån och Boulognerskogen som närmaste grannar. De varsamt ombyggda regementskasernerna har skapat ett samlat campus där det är nära mellan studenter, lärare och forskare.

En högskola med regional förankring och ett kontaktnät över hela världen.

Gävle är årets studentstad

Gävle har blivit utsett till årets studentstad 2017/2018.
Läs artikeln här.

Utbildningar hos Högskolan i Gävle

Arkitektur, Design & Inredning

 • Industridesign
 • Högskoleförberedande

 • Tekniskt basår
 • Ställ en fråga
  • × Frågor & förslag
   • Fråga
   • Förslag
   • Problem
   • Annonsera

   Beroende på vilket val du gör här ovan kan ditt inlägg & namn komma att bli synligt för andra webbplatsbesökare. Vi lämnar inte ut din e-post utan din tillåtelse. Läs våra villkor

   Tack för ditt meddelande!

   Vi försöker svara på ditt meddelande så fort som möjligt!   Stäng rutan genom att klicka på krysset uppe i högra hörnet

  • Mest visade frågor