https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1628714361/us/p0ivmti5ws0ijlff7lj6.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618408304/us/au7zldosfceiktvf6mmq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1633082091/us/u2odp6julvrrcryswje2.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618390309/us/bw7zejxq04r5bnttn51k.gif

Gymnastik- och idrottshögskolan

Världens äldsta idrottshögskola

Gymnastik- och idrottshögskolan


Drömmer du om en framtid inom idrott och hälsa?

Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) vid Stockholms Stadion är Sveriges främsta kunskapscentrum för idrott, fysisk aktivitet och hälsa. Här på världens äldsta moderna idrottshögskola utbildas lärare i idrott och hälsa, tränare, sport managers, idrottsvetare och hälsopedagoger.

På GIH bedrivs också avancerad forskning inom idrottsområdet, där teorier och praktiska tillämpningar testas, vägg i vägg. Här finns kvalificerade kunskaper och verktyg för att lyfta nästa generation ledare inom idrott och hälsofrämjande arbete.

Flera olika utbildningar

Det är många som söker till GIH:s olika utbildningar; Ämneslärar-, Hälsopedagog-, Tränar-, Sport Management- och Masterprogrammet. Högskolan erbjuder också en kortare utbildning i idrott och hälsa, en kompletterande pedagogisk utbildning samt kontinuerligt fristående kurser, uppdragsutbildningar och fortbildningar för olika yrkeskategorier.

Undervisning och studentliv

GIH är kopplingen stark mellan teori och praktik eftersom utbildningen och forskningen finns så nära varandra. Många av lärarna har lång erfarenhet som aktiva idrottare och ledare på elitnivå och undervisningen innehåller varierade praktiska moment; allt från bollspel och dans till friluftsliv med övernattningar och äventyrspedagogik.

Leder till jobb

En examen från GIH värderas högt och ger goda möjligheter på arbetsmarknaden.

Relationer för livet

Studenterna på GIH spenderar mycket tid tillsammans, vilket skapar en fantastisk sammanhållning, ett stort professionellt kontaktnät och relationer för livet.

Centralt idrottscampus

Lyfter du blicken över laptop-kanten från din studieplats på det moderna och vackra biblioteket, så möts du av huvudstadens sjudande idrottsliv i alla väderstreck. GIH är granne med Stockholms Stadion, Östermalms idrottsplats, Tennisstadion, Ryttarstadion och ett stort naturområde med motionsspår, cykelbanor och hoppbacke. På campus finns idrottshallar, dansstudio, gym, simhall och tennisbanor. På GIH arbetar du med det du brinner för i moderna datorsalar, laboratorier och testmiljöer.

Forskning och utveckling

Forsknings- och utvecklingsverksamheten på GIH bedrivs inom flera discipliner; från naturvetenskap och medicin till idrottspedagogik, idrottspsykologi och idrottshistoria. I högskolans tre laboratorier; inriktade på biomekanik och motorisk kontroll, fysiologi samt tillämpad idrottsvetenskap, arbetar många internationellt framgångsrika och kända forskare. På GIH ges du unika möjligheter till forskningsanknytning.

Läs mer på GIH:s webbplats

Se mer på GIH:s Instagram

Utbildningar hos Gymnastik- och idrottshögskolan

Jorun Falch, Ämneslärarprogram

Inför den första skoldagen var jag orolig och nervös, men den känslan försvann så fort jag klev in i högskolan. Jag kände snabbt en värme och härlig stämning som kännetecknar GIH.
Läs hela intervjun

Adam El Mallah, Hälsopedagogprogrammet

Det var självklart för mig då jag är sportintresserad och jag ville börja studera på GIH. Här har ju de flesta landslagsledare gått! Lektionerna ger väldigt mycket inspiration och praktiken bidrar till att sammanhållningen i klassen blir mer tajt. Hälsopedagogprogrammet är en bred utbildning, vilket tilltalar Adam. Han försöker få fler av sina killkompisar att börja studera på GIH eftersom utbildningen blandar teori med praktik.
Läs hela intervjun

Sara Frykland, Tränarprogrammet

Sara utbildade sig till brandman på räddningsgymnasiet, men drömyrket har alltid varit polis. Några dagar innan hon skulle söka in till polishögskolan och genomföra de fysiska testerna ramlade hon. Olyckan resulterade i en gipsad arm och läkarens order om vila. – Det var när jag surfade på nätet, kom in på antagning.se och upptäckte GIH:s tränarprogram. Den kändes klockren för mig!
Läs hela intervjun

Anja Falck, Sport Management programmet

Anja Falck har i hela sitt liv varit sportintresserad och särskilt av fotboll. Hon har tidigare spelat och är nu tränare för flickor 01 i IFK Lidingö Fotbollsklubb. Anja vill gärna fortsätta som tränare i framtiden, men eftersom hon vill utveckla och påverka fotbollen kom hon fram till att Sport Management skulle passa henne bäst.
Läs hela intervjun

Utbildare

Gymnastik- och idrottshögskolan

Telefon

08-120 537 00
Gå vidare till Gymnastik- och idrottshögskolan

Besöksadress

Lidingövägen 1, 114 33 Stockholm

E-post

registrator@gih.se

Karta