https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1640080662/us/oxi6ojmpek5gwkt4be4f.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1642154358/us/husql7w6xgri9dl61kvy.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1640080861/us/lxnptlcposq8zsrbkxgh.jpg

Gotlands folkhögskola

Välkommen till Gotland, en fantastisk plats att studera på!

Gotlands folkhögskola


Välkommen till Gotland, möjligheternas ö.

Gotland är en fantastisk plats att bo och studera på! Här är det nära till hav, natur och inspirerande miljöer. 

Gotlands folkhögskola har funnits sedan 1876 och är en av landets äldsta folkhögskolor. Vi har allmän linje och erbjuder flera kreativa estetiska utbildningar och har även yrkesutbildning till socialpedagog. Konserter, utställningar, studiebesök och föreläsningar är en del av det lugna men samtidigt händelserika livet på Gotland. Här får du chansen att utveckla dina intressen, lära känna nya människor, att finna dig själv och bli mer klar över dina framtidsplaner. Vi har två skolenheter, en i Hemse på södra Gotland och en i Fårösund på norra delen. Båda skolorna erbjuder internatboende.

Att läsa på folkhögskola

Folkhögskola är en skolform som tror på att förena teori och praktik. Här möts människor, kulturer, livsvillkor och intresseinriktningar. Studenter från de estetiska linjerna - musik, foto, skribenter, textil och film möter pedagogstudenter och studenter från allmänna linjen. Vi arbetar för att skapa en genusmedveten folkhögskola som involverar alla – studerande, personal och styrelse. 

Sommarkurser på Gotland Folkhögskola

Under sommarhalvåret har vi sommarkurser i bland annat arkeologi, botanik, medeltida kyrkokonst och natur och kultur på Gotland. Varje sommar kommer upp emot 700 deltagare och deltar i våra sommarkurser.

Att bo på internat internat på Gotlands folkhögskola

 

internat Gotland folkhögskola

Båda folkhögskolan i Fårösund och i Hemse erbjuder internatboende. Detta är en stor chans för studenten att skapa gemensam med de andra studenterna och till fullt använda sin tid till sina intressen och samtidigt skapa nya. I en lummig parkmiljö i utkanten av Hemse på södra Gotland kan du bo i elevhemmen Smiss, Bopparve eller Nygårds. Internatet i Hemse har cirka 90 bäddar. Internatet på folkhögskolan i Fårösund ligger vid havet med nära till Fårösunds samhälle och Fårö. Här bor deltagarna i ett nytt och fräscht internat med fina och charmiga rum.

Läs mer om utbildningar och sommarkurser på Gotland Folkhögskola

Utbildningar hos Gotlands folkhögskola

Utbildare

Gotlands folkhögskola

Telefon

0498-20 36 50
Gå vidare till Gotlands folkhögskola

Besöksadress

Storgatan 11 623 50 Hemse

Karta