https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1640080662/us/oxi6ojmpek5gwkt4be4f.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1642154358/us/husql7w6xgri9dl61kvy.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1640080861/us/lxnptlcposq8zsrbkxgh.jpg

Axelsons

Upptäck möjligheterna hos Axelsons

Axelsons


Om oss

Äldsta och största skolan i sitt slag i Norden - Vi har kompletta yrkesutbildningar såväl som kortare introduktions- och fortbildningskurser. Många går våra kortare kurser för att kunna behandla sina nära och kära eller för att testa och prova på innan de börjar en yrkesutbildning.

Vi har utbildningar för såväl kropp som knopp, insida som utsida och rustar våra elever med den senaste kunskapen och kompetensen för att bidra till friska människor i en frisk miljö.

Helhetssyn efterfrågas av allt fler

Helhetssyn är och har alltid varit självklart för Axelsons;

  • Massage och kroppsterapier sprider insikten att kropp och själ måste ses som ett, där till exempel stress och spänningar kan lagras i musklerna.
  • Fredlig beröring och massage i förskola/skolan bygger en starkare samhörighet mellan barnen, som kan växa till att omfatta både samhälle och natur.
  • Friskvårdskonsulter och personliga tränare hjälper människor ändra sin livsstil genom att förstå sambandet mellan tanke, kropp och handling.
  • Ekologisk hudvård utgår från kunskap om sambandet mellan människa och miljö.

Axelsons finns i Stockholm, Göteborg och Oslo (Axelsons Body Work School) och har även vissa korta kurser på andra orter i Sverige. Vår lärarkår består av drygt 100 lärare (läkare, naprapater, sjukgymnaster, kiropraktorer, massageterapeuter, osteopater m.m.)

Axelsons är initiativtagare och skapare av Massage i förskolan/skolan, Massage mot våld och Massage och dyslexi. Projekt som bidragit till att vår version; ”Fredlig beröring – en självklarhet i samhället!” har haft stor framgång.

Skolan har ett samarbete med branschens största förbund Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.

Skolan arbetar brett i samhället för att sprida kunskap och förståelse av fysisk beröring. Vi deltar fortlöpande i forskning och andra projekt som bidrar till ett friskare Sverige.

Lär dig ett nytt yrke på heltid eller distans

Vår yrkesutbildning inom medicinsk fotvård läses på heltid, måndag–fredag under 22 veckor. Yrkesutbildningen inom massage kan antingen läsas heltid eller på distans. Övriga yrkesutbildningar är oftast förlagda över helger, så kallade perioder. Det gör att du kan fortsätta arbeta samtidigt som du läser till ditt nya yrke. Tänk på att avsätta tid för studier. Mellan varje period ska du läsa igenom och göra olika hemuppgifter. Alla våra yrkesutbildningar kräver engagemang men det gör också att du är väl rustad med både kunskap och erfarenhet och kan sätta igång direkt efter avslutad utbildning.

Axelsons diplom – både välkänt och världskänt

När du gått en utbildning hos Axelsons vet de som verkar inom branschen, både i Sverige och globalt, att du fått den kunskap du behöver. Det gör att våra elever är eftertraktade av branschens aktörer. Du kan med stolthet visa upp ditt diplom från Axelsons.

Axelsons går i spetsen

Parallellt med vår långa erfarenhet är vi ständigt öppna för nytänkande och att utveckla oss i linje med tidens kunskap och behov. Vi har hela tiden blicken riktad utåt och har många gånger varit först i landet med att introducera metoder som fått en enorm spridning – Rosenmetoden, Massage i förskolan/skolan och Zonterapi/Reflexologi för att nämna några.

Allt hänger samman

Efter alla dessa år i branschen vet vi mycket väl att allt hänger samman – kost, träning, muskler hud, stress, skelett, lymfa, bindväv, hår, tankar, känslor – you name it. Hos oss finns alltid plats för ännu friskare tag, till nyfikenhet, utveckling och bredd- till dig, dina drömmar och din framtid!

 

Film

Facebook-flöde

Utbildningar hos Axelsons

Tobias Dehlin, Ekologisk Kost & Näringsrådgivare

Jag hade jag aldrig startat eget utan Axelsons. Det fanns en rädsla hos mig men i kursen blev det en normalisering av det här med att starta eget. Och då kom den där känslan: Nu kör vi!
Läs hela intervjun

Charles Berg, Personlig Tränare

Utbildningen var jättebra. Jag var redan till stor del självlärd inom träning, diet och kost. Det som var nytt för mig var anatomin. Det var mycket latin och ord jag aldrig hört förut. Det var en jättebra utbildning.
Läs hela intervjun

Maria, Massageterapeut

Utbildningen var väldigt bra. Lärarna är otroliga, de engagerar sig verkligen och jag hade massor av aha-upplevelser där. Jag trodde jag kunde vissa saker men det visade sig ibland vara helt tvärtom. Nu förstår jag den mänskliga anatomin mycket bättre.
Läs hela intervjun

Utbildare

Axelsons

Telefon

23 10 36 20
Gå vidare till Axelsons

Besöksadress

Gästrikegatan 10-12, 113 82 Stockholm

E-post

info@axelsons.se

Karta