Utbildare

Ålsta Folkhögskola

Telefon

Fränsta: 0691-66 14 00

Besöksadress

Fränstavägen 209 840 12 Fränsta

E-post

Fränsta: fransta@alsta.nu

Karta

Telefon

sundsvall@alsta.nu

Besöksadress

Universitetsallén 32 851 71 Sundsvall

E-post

060-61 85 00

Karta

Om oss på Ålsta folkhögskola

Ålsta folkhögskola finns på två platser: i Sundsvall med dagfolkhögskola och i Fränsta med internatfolkhögskola. Vår huvudman är Region Västernorrland (www.rvn.se).

Skolans idé och inriktning är att erbjuda en studiemiljö som utgår från individens förutsättningar. Det innebär att du får möjlighet att växa och utvecklas såväl som människa som inom dina studier.

På Ålsta folkhögskola kan man skaffa sig grundläggande behörighet för att studera vidare på högre nivå, men många kommer också hit för att utveckla och fördjupa ett intresse man har. Det kan vara studier inom musik, modedesign, skapande, artisteri med mera. Skolan har ett rikt utbud på kurser och en fantastisk miljö för studier och kreativitet.

Engagemang, kreativitet och bildning

Vår vision är att vi tror på den bildade människans styrka och vill vara en mötesplats som erbjuder tid och utrymme för bildning. Tillsammans har vi satt upp ledord som vi känner genomsyrar all verksamhet på skolan. Dessa är engagemang, kreativitet och bildning.

Med bildning menar vi eftertänksamhet och att ha förmåga att urskilja olika perspektiv. Förutsättningen för att detta ska uppfyllas är att teorin måste möta verkligheten. Kunskapen ska förenas med känslan, man "vet" inte förrän man har tänkt själv.

En dag på folkis

En dag på folkis är en kampanj som vi på Ålsta folkhögskola har för att ge dig chansen att få en upplevelse av folkhögskolan. Man kan säga att det är som ett studiebesök med mervärde. Du får komma hit och ta del av vår verksamhet och skapa dig en egen upplevelse. En dag på folkis går ut på att du kommer till skolan och tillbringar en dag med den linje du vill.

Ställ en fråga
 • × Frågor & förslag
  • Fråga
  • Förslag
  • Problem
  • Annonsera

  Beroende på vilket val du gör här ovan kan ditt inlägg & namn komma att bli synligt för andra webbplatsbesökare. Vi lämnar inte ut din e-post utan din tillåtelse. Läs våra villkor

  Tack för ditt meddelande!

  Vi försöker svara på ditt meddelande så fort som möjligt!  Stäng rutan genom att klicka på krysset uppe i högra hörnet

 • Mest visade frågor