Vill du få tips på fler passande utbildningar inom Estetiska programmet (ES)?

Fyll i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'. Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

Spetsutbildning i Musik

Lilla Akademiens spetsutbildning i musik är för dig som älskar musik och vill utveckla din talang. Vi ger eleverna en unik utbildning och inspiration till ett livslångt musicerande. Hos oss står musiken i fokus och vi värderar kunskap, kreativitet och kvalitet i undervisningen.

Vi vill ge eleverna en unik utbildning och inspiration till ett livslångt musicerande. Genom att samarbeta på skolan kan vi ha en helhetssyn på elevernas konstnärliga och personliga utveckling och varje elevs kunskapsutveckling. Vår skola är en relativt liten skola och det ger oss möjlighet att se och bekräfta alla våra elever.

Spetsutbildning

På Lilla Akademien står musiken i fokus med väl genomarbetade idéer om hur en musikutbildning på internationell toppnivå ska bedrivas.

Vi erbjuder spetsutbildning i musik på det estetiska programmet, en gymnasieutbildning som förser varje elev med unika förutsättningar för att bli en mångsidig musiker. För dig som vill bli yrkesverksam musiker med världen som arbetsfält är Lilla Akademiens Musikgymnasium ett naturligt val. Du får en gedigen grund för fortsatta musikstudier och många av våra elever blir antagna till musikhögskolor i Sverige eller utomlands. Dessutom är Lilla Akademiens Gymnasium ett bra val för dig som vill kombinera musik med fördjupade studier i andra ämnen, t ex moderna språk och naturvetenskapliga ämnen. Det estetiska programmet ger dig behörighet till högskolan och genom att lägga till kurser kan du nå särskild behörighet och meritpoäng.

Hos oss gör alla sitt bästa för att se dig och dina möjligheter och musiken bidrar till ett positivt och berikande förhållningssätt människor emellan.

Vi är stolta över att vara en av få skolor som har fått tillstånd att bedriva spetsutbildning i musik. Att gå spetsutbildning hos oss innebär att du blir en del av vårt samarbete med olika musikhögskolor, såsom Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Sibeliusakademin i Helsingfors och Royal Academy of Music i London.

Klassiskt

Den klassiska musiken utgör grunden på Lilla Akademien och vi utformar varje elevs studiegång på ett sätt som främjar varje elevs konstnärliga utveckling. Musikundervisningen på gymnasiet består i huvudsak av enskild undervisning på huvudinstrument och biinstrument, orkester- ensemble- och körverksamhet och musikteoretiska ämnen. Hos oss får du mycket enskild undervisning på ditt instrument för någon av våra många erfarna instrumentpedagoger, 80 minuter per vecka på ditt huvudinstrument och 40 minuter per vecka på ditt biinstrument under alla tre åren. Det finns många ensembler, körer och orkestrar att delta i. Dessutom får du undervisning i musikteoretiska ämnen och musikhistoria. Musikundervisningen utformas på olika sätt för olika instrumentgrupper, utifrån de specifika kunskaper respektive instrumentalist eller sångare behöver utveckla.

Folkmusik

Lilla Akademiens Musikgymnasium erbjuder folkmusikintresserade elever möjlighet att studera hos oss på vår spetsutbildning i musik. Vi ger dig en utbildning med klassisk musik som grund och möjlighet till fördjupning inom folkmusik.

Du får all den kunskap som krävs för att söka vidare till musikhögskolor eller motsvarande utbildningar genom anpassade kurser från nybörjarstadiet till mycket avancerade i musiklära, gehör, ensemble, improvisation och musikhistoria. Stor vikt kommer att läggas vid integrationen mellan teori och praktiskt utförande på instrumentet och du får mycket enskild undervisning på ditt instrument, 80 minuter per vecka på ditt huvudinstrument och 40 minuter per vecka på ditt biinstrument under alla tre åren.

Jazz

På Lilla Akademiens Musikgymnasium har du möjlighet att fördjupa dig inom jazz på vår spetsutbildning i musik. På spetsutbildningens jazzfördjupning får du tillsammans med likasinnade tränga in i jazzens värld under ledning av erfarna lärare, som också är aktiva musiker. Du får 80 minuter enskild undervisning per vecka på ditt huvudinstrument och om du önskar kan du även välja till ett biinstrument. Du studerar teori och harmonik, övar upp ditt gehör och ditt aktiva lyssnande och får en överblick av jazzhistoriens olika epoker och subgenrer. Tillsammans med jazzfördjupningen får du undervisning utifrån den klassiska musiken, som utgör grunden på Lilla Akademien.

Informationskväll och öppet hus

Datum för informationskvällar och öppet hus meddelas inom kort.

Vi har många konserter och master classes som är öppna för dig som är intresserad av att söka till skolan. Det går även bra att komma hit och följa undervisningen under en prova-på-dag och få möjlighet att träffa både lärare och elever och uppleva skolmiljön.

Ansökan

Lilla Akademiens spetsutbildning i musik har riksintag, vilket innebär att du kan söka till oss oavsett var du bor. Du söker genom Gymnasieantagningen Stockholms län eller via SYV på din skola. Du ska även skicka en personlig ansökan som särskild bilaga till Lilla Akademien.

Bilagan till ansökan hittar du här

Din ansökan skall vara Gymnasieantagningen tillhanda senast i februari 2018, det gäller även bilagan till Lilla Akademien. Du kommer sedan att bli kallad till färdighetsprovprov i mars. Kallelsen skickas ut i slutet av februari.

Relaterade artiklar
Ställ en fråga