Fyll i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'. Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

Medieproduktion - rörlig bild

Film och TV-produktion, 180 hp

Har du som mål att arbeta inom film och TV skall du välja programmet Film- och TV-produktion. Utbildningen ger dig en bred praktisk och teoretisk bas att stå på för att du enklare ska kunna utveckla dig inom en bransch i snabb förändring.

Tidigare studenter arbetar främst som fotografer och redigerare men den breda utbildningen gör att några av dem arbetar som b-foto, regiassistent, bildproducent och med efterbearbetning av reklamfilm.

Högskolan Dalarna har skapat en utbildning som kombinerar praktiskt hantverkskunnande med teknisk förståelse och teoretisk reflektion. I seminarier och produktionsredovisningar övar du upp din kreativitet och analytiska förmåga.

Teori och praktik följs åt under hela utbildningen så att teorin fördjupar den praktiska kunskapen. Lärarna har mångårig erfarenhet från film- och TV-produktion eller är akademiskt meriterade. Du studerar och producerar bl a kortfilmer, dokumentärer och olika former av TV-produktioner.

Genom uppsatsskrivande övas förmågan till teoretiskt och praktiskt utforskande. Du får här möjligheten att fördjupa dig inom ett område som du är särskilt intresserad av. Utbildningen avslutas med en praktik på ett medieföretag. Här får du erfarenhet och nya kontakter. Ungefär 3/4 av de studenter som går ut får arbete inom branschen, inte sällan genom kontakter från praktikplatsen.

Relaterade artiklar
    Ställ en fråga