Fyll i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'. Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

Butikschefsprogrammet 120 hp

Beskrivning

Om du gillar att arbeta med människor, försäljning och service kan detta program vara något för dig. Du har en stor fördel om du redan nu känner dig bekväm i en ledande roll. Detta tvååriga butikschefsprogram kan bana väg till en karriär inom handeln med spännande utmaningar och varierande arbetsuppgifter. Programmet innebär att studierna ges vid lärcentrum på fyra olika orter: Varberg, Lidköping, Södertälje och Alingsås.

En butikschefs arbetsuppgifter är väldigt varierande. Mycket av det vardagliga arbetet handlar om att sälja varor och arbeta med till exempel prissättning. Men jobbet handlar också om skyltning i butiken, marknadsföring, planering av inköp och att möta leverantörer. En butikschef tar även ansvar för personalfrågor, ekonomi och juridik.

Ämnen du läser

Det första året läser du grund- och påbyggnadskurser inom marknadsföring, butiksekonomi, juridik och företagsledning. Genom flera korta besök i olika branschers butiker, kan du relatera det teoretiska kursinnehållet till butikens dagliga verksamhet.

Andra året läser du konsumentbeteende, säljteknik, butikskommunikation, företagsledning och logistik. Året avslutas med ett examensarbete.

Efter två år tar du din högskoleexamen. Du har även möjlighet att fortsätta läsa ett tredje år på campus i Skövde. För att du ska bli garanterad plats, behöver du ha allmän behörighet och vara godkänd i alla kurser på det tvååriga butikschefsprogrammet.

Om Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde är Sveriges minsta högskola. Vi strävar inte efter att vara störst, bäst och vackrast. Det räcker gott med att vara bäst. Vi arbetar metodiskt och envist för att kunna erbjuda utbildningar av hög kvalitet, som både ger kunskaper och jobb. De bästa utbildningarna för skolans studenter helt enkelt – under studietiden och för resten av livet, inte minst arbetslivet.

Relaterade artiklar
Ställ en fråga