Fyll i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'. Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

largarden-bild01.jpg

Barn- och fritidsprogrammet

Kurserna på Barn- och fritidsprogrammet nivå 1 och 2 ger dig kompetens att arbeta som barnskötare. Efter nivå 2, eller motsvarande utbildning, har du möjlighet att bygga på med nivå 3, vilket ger dig utökad kompetens med inriktning mot människor i behov av särskilt stöd.


Har du tidigare arbetat inom barn och fritid kan du få dina yrkeserfarenheter validerade.
På samtliga nivåer ingår arbetsplatsförlagd utbildning/fältstudier.

Välj mellan följande studieformer:

Dagutbildning
Heltidsstudier. Väljer du att studera på dagen hos oss kommer du att vara på Tullgårdsgatan de flesta dagarna i veckan. Informationsmaterial, studiematerial och schema kommer du fortlöpande att kunna ta del av via vår lärportal Fronter. Där finns också din individuella studieplan. På Lärgården finns datorer som du kan använda när du studerar. Det är inget krav att du ska ha tillgång till en egen dator när du studerar på dagen.

Distansutbildning
Heltidsstudier via vår webbaserade lärportal Fronter. Studierna inleds med en introduktionsträff på Lärgården. Vissa kurser har ytterligare någon träff på Lärgården men för övrigt så bedrivs studierna helt på distans. Studierna kräver att du många gånger i veckan har tillgång till en Internetuppkopplad dator. Du ingår i en studiegrupp som du samarbetar och diskuterar med under kursens gång i ditt digitala kursrum på Fronter. Självklart har du stöd av en pedagog under hela kursens gång. Vissa kurser kan du läsa i långsammare takt om du tycker att heltidsstudier har ett alltför högt tempo. Praktik på 3-4 veckor kan tillkomma.

Kväll
Deltidsstudier via vår webbaserade lärportal Fronter. Att studera på kvällen innebär att du kommer till Lärgården en kväll i veckan mellan kl 17.30-20. Vanligtvis torsdagskvällar
För övrigt samma studieupplägg som en-dag-i-veckan.

Flexkurser/långsam studietakt

Studieupplägget bestäms i samråd med STUVA och utbildningsledare.


Relaterade artiklar
Ställ en fråga