Fyll i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'. Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

Högskoleprogrammet till medieproducent, 120 hp


Om programmet

Vill du arbeta som projektledare inom mediebranschen? Som projektledare till exempel i en tv-produktion ansvarar du för hela arbetet från filmning och redigering till att streama ut innehållet på Internet. Du ansvarar också för ekonomin och att produktionen blir klar i tid. Du blir med andra ord den som förväntas ha ett helhetsperspektiv över hela produktionen.

Medievärlden blir allt mer sammansatt och Internet får allt större betydelse. Tiden är förbi då det räckte att sätta in en annons i dagstidningen för att nå ut med sitt budskap. I dag använder man tryck, webb, radio och tv parallellt och den som vill synas i bruset måste hänga med i medieutvecklingen. För att vara konkurrenskraftig på arbetsmarknaden krävs därför att man kan axla ett flertal olika roller och en bred utbildning är viktig.

Så läser du

Under två år läser du kurser med en produktionsteknisk inriktning där teori varvas med praktiskt arbete i projektform. Du lär dig att producera allt ifrån trycksaker, webb och multimedia till ren tv-produktion. Du studerar också marknadskommunikation, ekonomi och småföretagande. Projektarbeten i grupp och projektledning går som en röd tråd genom utbildningen och som avslutande kurs på programmet sätts studentens kunskaper på prov i ett i ett näringslivsförlagt projektarbete.

Det här kan du jobba med

Som medieproducent arbetar du med produktionsledning eller med produktion på mindre produktionsbolag eller på större medieföretag som SR och SVT. På senare tid har det blivit allt vanligare att våra före detta studenter startar eget företag. Utbildningen ger också en god grund för fortsatta studier om du vill specialisera dig inom till exempel journalistik eller grafisk design.

Relaterade artiklar
    Ställ en fråga