Vill du få tips på fler passande utbildningar inom Frisör & Stylist?

Fyll i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'. Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

Frisörutbildning med jobbgaranti, Södertäljes frisörskola

Södertäljes Frisörskola är godkänd av Sveriges Frisörföretagare och Handelsanställdas förbund och erbjuder en seriös utbildning som gör dig till en skicklig, påläst och en kreaktiv frisör som kommer att bli eftertraktad,. För att kunna hänga med i matchen så måste du vara berdedd på en tid som är krävande men samtildigt rolig.

Utbildningen riktar sig till elever som är intresserade av avlägga fullständigt gesällprov inom ca 3 år enligt avtal mellan Sveriges Frisörföretagare och Handelsanställdas förbund

Vårt mål är att eleven efter utbildningen ska kunna utföra alla grundläggande frisörkunskaper som gör att eleven blir anställningsbar och för att vid senare tillfälle få ett gesällbrev.

  • Utbildningen är för elever som vill bli en skicklig, påläst och kreativ frisör.
  • Utbildningen ger eleverna teoretisk och praktisk erfarenhet av följande moment:
  • frisörteknik, håruppsättning, extension, make-upp, naglar med mera.

Undervisningen utgår från Pivot Points utbildningssystem som är världens största inom frisörutbildningen.

När du är klar så står du där med ditt gesällprov i handen som bevisar att du är en riktig frisör och att dina chanser att bli anställningsbar har ökat enormt.

Grundutbildning

Vår grundutbildning pågår i skolan under två terminer, intensivt med både praktisk och teoretiska ämnen och kundmottagning. I vår utbildning ingår 1224 timmars praktik och 276 timmars teoriundervisning i egna lokaler, totalt 1500 timmar. Utbildningen är upplagd på totalt ca 43 veckor.

Under utbildningen tränar du på kunder i vår skolsalong. Våra erfarna lärare lär dig olika frisörtekniker. Vi bjuder även in externa experter för fördjupad kunskaper.

Efter grundutbildningen riktar sig till elever som är intresserade av avlägga fullständigt gesällprov inom ca 2 år enligt avtal mellan Sveriges Frisörföretagare och Handelsanställdas förbund efter grundutbildningen.

Vad är gesällprov?

Gesällbrevet är branschens yrkesbevis som visar att du har utbildat dig och avlagt branschens behörighetsprov gesällprovet. Gesällbrevet härstammar från 1600-talet och i frisörbranschen har man valt att behålla det gamla dokumentet som bevis på yrkesskicklighet. Gesällprovet består av grundläggande moment i frisöryrket som följer aktuellt mode/tekniker.

Delprovet är en del av gesällprovet som görs under/efter grundutbildning nivå 1, delprovet ska vara godkänt innan färdigutbildning mot gesällprovet kan påbörjas.

Med gesällbrevet i din hand är du behörig frisör och har rätt till full lön enligt branschens kollektivavtal.

Sociala medier

Följ oss gärna på Facebook för mer information 


Relaterade artiklar
    Ställ en fråga